LA USURPADORA

Glumica koju obožavaju Hrvati vraća se na male ekrane, fanovi u transu: ‘Ti si zauvijek naša kraljica!‘

Fanovi se nadaju da je njihova ljubimica u seriji dobila minutažu "dostojnu kraljice" ili "adekvatnu njezinom talentu i statusu"
Gabriela Spanic 2013. u Rio de Janeiru
 Desi/Backgrid Usa/Profimedia

Najava za novu telenovelu meksičko-američke TV kuće Univision izazvala je neviđenu gužvu na društvenim mrežama. Serija "Si Nos Dejan" (u slobodnom prijevodu "Ako nas napuste"), koja će premijeru imati 1. lipnja, nije uzbudila fanove zbog zvjezdane postave u glavnim ulogama - Mayrin Villanueve, Marcusa Ornellasa i Alexisa Ayale - nego zbog Gabriele Spanic (47), koja se ovom ulogom na male ekrane vraća nakon sedam godina izbivanja.

Kako se Gabriela u najavnom videu pojavljuje tek na sekundu - dvije mnogi od njezinih fanova osjetili su potrebu da komentiraju novi projekt. Među komentarima mnogo je onih koji se nadaju da je njihova ljubimica u seriji dobila minutažu "dostojnu kraljice" ili "adekvatnu njezinom talentu i statusu".

"Hermosa", "Nuestra Reina! Te amamos siempre!", "Guapa!", samo su neki od komentara za koje vjerujemo da vam ne treba prijevod jer ste gledajući "La Usurpadoru" naučili osnove španjoloskog.

image
Gabriela Spanic prije mjesec dana pojavila se na društvenom eventu u Tecamacu u Meksiku
Carlos Tischler/Eyepix/Profimedia

Gabriela, koja godinama preko društvenih mreža vrlo uspješno i vrijedno komunicira sa svojim fanovima, objavila je i fotografije sa seta, te zahvalila "svojim anđelima" na podršci i porukama i uvjerila sve da je uživala u svojem povratku na scenu.

Venezuelanska glumica hrvatskih korijena igrat će ulogu Fedore Montelongo, slobodoumne i samosvjesne ženu koja će doživjeti ljubav sa sinom svoje prijateljice Alicije, glavne junakinje serije.

Inače, radnja telenovele "Si Nos Dejan" vrti se oko Alicije, žene koja vjeruje da ima savršen brak i obitelj, međutim, otkriva da joj je suprug Sergio godinama bio nevjeran. Povrijeđena i nesretna, odluči ga napustiti, srediti svoj život i dati ljubavi novu priliku. To je treća je adaptacija slavne kolumbijske melodrame "Señora Isabel".

Sedmogodišnja glumačka pauza bila je najduže razdoblje u kojem Gabriela Spanic nije dominirala malim ekranima u domovima obožavatelja telenovela. Njezina je karijera počela početkom 1990-ih, a 1998. godine, glumeći ulogu pozitivke i negativke, blizanki Pauline Martinez i Paola Montaner de Bracho u jednoj od najpoznatijih telenovela svih vremena, "Otimačica", očarala je globalnu publiku. U Hrvatskoj, domovini svojeg oca, koju je 2000. godine posjetila u organizaciji časopisa Gloria izazvala neviđenu histeriju obožavatelja.

image
Gabriela Spanic 2005. u Los Angelesu
Getty Images/Getty Images/Profimedia

- Boraviti u Hrvatskoj bilo je čarobno iskustvo. Nisam mogla vjerovati kolika je gužva vladala na ulici zbog mene, plašila sam se da se netko ne ozlijedi - prisjetila se nekoliko godina kasnije u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Posljednjih godina Spanic je u latinoameričkim medijima česta tema zbog botoksa i estetskih zahvata na licu, koje je napravila (ili se pretpostavlja da ih je napravila) pa je ponekad djelovala neprepoznatljivo. Istovremeno napisano je i mnogo hvalospjeva njezinoj fantastičnoj formi i vrućim fotografijama u kupaćim kostimima, donjem rublju, pa i potpuno gola - koje često objavljuje na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:47