ZAVRŠILI NA SUDU

Glumica i suprug optuženi za seksualno zlostavljanje maloljetnice: ‘Prisilili su me, kopirala sam sve što ona radi‘

Seksualno zlostavljanje navodno se dogodilo između 2005. i 2008., a djevojka je tad imala 13 godina

Zara Pythian i Victor Marke

 Instagram

Britanska glumica Zara Phythian, koja je glumila u filmu 'Doctor Strange' s Benedictom Cumberbatchem, i njezin suprug Victor Marke optuženi su za seks s 13-godišnjom djevojčicom.

Djevojka, koja je sada već odrasla, izjavila je da su Zara i Victor snimali zlostavljanje u pokušaju da rekreiraju pornografske scene. Seksualno zlostavljanje navodno se dogodilo između 2005. i 2008. dok su radili kao instruktori borilačkih vještina u Nottinghamshireu.

Porotnici na sudu također su imali prilike čuti razgovor žrtve s policijom, a ona im je opisala detalje njihovih seksualnih delikata. Marke (59) i Phythian (36) pak poriču 14 optužbi za seksualno zlostavljanje djeteta, prenosi Daily Mail.

Phythian je navodno djevojku pitala želi li igrati igru 'izazova' te joj je dala alkoholno piće. Zatim je svome suprugu pružila oralni seks i zamolila djevojčicu da im se pridruži. Djevojka je kopirala ono što je radila Phythian, rečeno je poroti, prije nego što je instruktor borilačkih vještina Marke navodno imao spolni odnos s obje. Djevojka nije znala kako reagirati, ali se, navodno, ovakva spolna aktivnost dogodila više puta, te su joj rekli da ne smije ništa govoriti.

"Znala sam da nešto nije u redu, ali jednostavno nisam znala kako da se izvučem iz situacije ili kako da bilo što kažem. Sjećam se da sam pokušavala kopirati Zarine reakcije u tom trenutku i da sam gledala u nju i pokušavala biti poput nje u svakom pogledu", rekla je djevojka policiji te dodala da se osjećala kao da je Phythian 'trenira' da postane bolja u seksu.

Na kraju je procijenila da je Marke s njom imao spolni odnos oko 20 puta u različitim prilikama. Phythian, koja je glumila Zealot u Marvelovu filmu, bila je 'na vrhuncu svog uspjeha', rekao je odvjetnik Francis McGrath koji zastupa njezina supruga. On se osvrnuo na Phythianin uspjeh u karijeri dok je unakrsno ispitivao ženu koja je svjedočila na sudu.

"Tijekom 2016., mogli ste biti svjesni, iz objava u nacionalnim medijima i na društvenim mrežama, da je ona (Zara Marke) uživala neviđeni osobni i profesionalni uspjeh zbog filma s Benedictom Cumberbatchem u glavnoj ulozi. Vi ste 4. prosinca 2016., na vrhuncu njezina uspjeha, uložili žalbu", rekao je odvjetnik.

Žena je na sudu rekla da ti događaji 'nisu povezani' te da je smatrala da bi bilo odgovorno otkriti policiji što se dogodilo, zbog posla na kojem je radila. Rekla je da se više nije mogla nositi sama s tim bez da ikome išta kaže te se zato odlučila obratiti policiji. Marke se suočava s četiri optužbe, koje su sve odbijene, a koje se odnose na seksualne napade na drugu ženu koja je imala 15 godina, a koji su se dogodili između 2002. i 2003. godine.

Također je zajedno sa svojom suprugom Phythian optužen za 14 odbijenih optužbi za seksualno zlostavljanje spomenute djevojke. Suđenje će se nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 09:07