VELIKO PRIJATELJSTVO

Glumci iz ‘Prijatelja‘ shrvani su smrću kolege: ‘Matty je bio njihov brat. Pripremaju zajedničku izjavu‘

Obitelj i prijatelji dali su izjave povodom tragične smrti Matthewa Perryja, a uzrok smrti još uvijek nije potvrđen

Scena iz serije Prijatelji

 Landmark Media/Alamy/Alamy/Profimedia/Landmark Media/alamy/alamy/profimedia

Zvijezde „Prijatelja” shrvane su zbog smrti svog voljenog kolege i prijatelja Matthewa Perryja. Jennifer Aniston, Courtney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow pripremaju zajedničku izjavu nakon što je njihov kolega pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu u nedjelju u 55. godini života, tvrdi izvor za Page Six.

„Glumci su shrvani jer su izgubili svog brata, jer to je ono što im je Matty bio – njihov brat”, ispričao je izvor.

Čuvena serija, koja je trajala deset sezona od 1994. do 2004. godine, svima od šestero glavnih glumaca omogućila je svjetsku slavu, ali i donijela im prijateljstvo koje traje već desetljećima.

image

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matt LeBlanc i Matthew Perry

Warner/Collection Christophel Via Afp

Perry, koji je bio uvijek otvoren o svojim problemima s alkoholizmom i ovisnošću o drogama, ostao je posebno blizak s Aniston (54) nakon završetka serije.

„Ona je bila ta koja me je kontaktirala najviše. Jako sam zahvalan za to”, rekao je Perry 2022. američkoj novinarki Diani Sawyer, piše Page Six.

Aniston je također bila ona koja ga je suočila s njegovom zlouporabom supstanci kada je to postalo vidljivo njegovim kolegama, otkrio je Perry u svojim memoarima „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”.

„Cijela glumačka postava je bliska, bit će slomljeni jer su bili zajedno i u najboljim i u najgorim vremenima”, nastavio je izvor.

„I kad je Matty bio bolestan, štitili su ga, pazili su jako na njega.”

image

Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry i Courtney Cox

Mike Nelson/Afp

Povodom smrti Perryja oglasila se i njegova obitelj.

„Slomljeni smo tragičnim gubitkom voljenog sina i brata”, rekla je obitelj za People.

„Matthew je donio toliko sreće svijetu, i kao glumac i kao prijatelj. Svi ste mu toliko značili i mi cijenimo ogromnu ljubav koju pokazujete”, zaključili su.

Podsjećamo, Perry je nađen mrtav u hidromasažnoj kadi, a pretpostavlja se da je uzrok smrti utapanje. U nesvijesti ga je pronašao njegov asistent koji je pozvao hitnu pomoć.

Ranije tog dana glumac je dva sata igrao piklbol u Rivieri u blizini svog doma u Pacific Palisadesu. Izvor je rekao za TMZ kako je Perry bio dobro raspoložen i da je inače volio piklbol. Nakon igranja, rekao je svom asistentu da pokupi novi iPhone i dioptrijske naočale, što je asistent napravio, a dva sata kasnije vratio se u Perryjev dom i pronašao ga u nesvijesti u hidromasažnoj kadi, a potom je pozvao 911. Izvori navode kako je osim prvog poziva Perryjevoj majci i jednom od braće i sestara, uslijedio i poziv misterioznoj ženi.

image

Matthew Perry

Gabriel Bouys/Afp

Službeni uzrok smrti još nije objavljen.

Iako u to vrijeme Perry nije uzimao nikakve prepisane lijekove, nekoliko lijekova na recept pronađeno je u njegovu domu.

„Policija je našla antidepresive, lijekove protiv anksioznosti i lijek protiv kronične opstruktivne plućne bolesti”, piše TMZ.

Kronična opstruktivna plućna bolest uzrokuje blokadu protoka zraka i probleme s disanjem, prema CDC-u. Obično nastaje zbog pušenja i može uzrokovati emfizem pluća i kronični bronhitis. Perry je tijekom života priznao da je pušio.

Policija Los Angelesa potvrdila je da će se autopsijom utvrditi jesu li lijekovi bili prisutni u njegovu tijelu kada je umro, iako rezultati bi se mogli čekati nekoliko mjeseci.

Iza Perrya ostali su tugujući roditelji i pet polubraće i polusestara: Caitlin, Emily, Maria, Will i Madeline. Nikada se nije ženio i nije imao djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:29