NOVA DRAMA

Glumac optužio bivšu suprugu zbog kršenja zabrane prilaska: ‘Opet omalovažava mene i moju zaručnicu, zbog nje nemam posla‘

Bivši supružnici se već tri godine bore na sudu, a čini se da toj borbi neće uskoro doći rkaj

Ioan Gruffudd i Alice Evans

 Ama/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Ama/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Glumac Ioan Gruffudd ponovno se našao u problemu s bivšom suprugom Alice Evans te ju je ovaj put optužio da je prekršila zabranu prilaska. Glumac tvrdi da je Alice nastavila objavljivati uznemirujuće i nasilne objave o njemu i njegovoj zaručnici Bianci Wallace.

Ranije ovog mjeseca je Evans priznala da je objavljivala ružne poruke o paru u prošlosti, ali je rekla kako to više ne radi. Međutim, Gruffudd je rekao da Alice nije prestala s negativnim komentarima, štoviše, njezini su napadi u posljednje vrijeme eskalirali i to usred njihove borbe za skrbništvo i financijsku potporu njihove dvije kćeri.

image

Bianca Wallace i Ioan Gruffudd s djecom

Profimedia

"Alice je nastavila kršiti sudske naloge i remetiti moj mir. Otkrio sam nekoliko Aliceinih objava na društvenim mrežama u kojima je otvoreno omalovažavala mene i moju zaručnicu i u kojima je objavljivala medicinske podatke naše djece, kontinuirano kršeći zabranu prilaska u slučaju obiteljskog nasilja i naš ugovor o skrbništvu nad djecom. Njezino uznemiravanje utječe na moj javni ugled i mogućnost da nađem novi posao", napisao je on u tužbi dugoj 100 stranica.

U tužbi je naveo i nekoliko ružnih komentara koje je Evans objavila od 17. do 24. rujna. Evans je tako komentirala raspravu na društvenim mrežama u kojima je pisalo da korisnici podijele uobičajene zablude o obiteljskom sudu za koje bi voljeli da ih bolje razumiju.

image

Alice Evans

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Da možete dobiti zabranu prilaska u slučaju obiteljskog nasilja za zločeste poruke, ali kad se pravo nasilje dogodi ju ne dobijete jer je preteško za dokazati", napisala je ona pa dodala:

"Da moj bivši može izmisliti toliko laži o našoj 20-godišnjoj vezi, reći da je bila nasilna i da sam ja bila nasilna prema djeci i da je sud (i odvjetnici obje strane) njemu povjerovao. Unatoč brojnim dokazima u formi njegovih vlastitih riječi u prošlim intervjuima."

Alice je također sudjelovala u raspravi o "nošenju s toksičnim ocem djeteta koji želi kontrolu". Potom se javno požalila na visoke troškove medicinske skrbi čak i uz osiguranje, a objavila je i račun za lijekove koje koristi njezina kći Elsie. "Ako želim da njezin otac doprinosi ovome, moram poslati email svom odvjetniku (600 dolara na sat) kako bi on poslao email njegovo troje odvjetnika (300 dolara, 300 dolara i 600 dolara po satu), kako bi se onda dopisivali s tim odvjetnicima o tome treba li moj bivši, koji nema skrbništvo i ne viđa svoju djecu niti ih zove, platiti ili ja moram. Samohrana majka bez pomoći koja je morala ostaviti svoju djecu kod prijatelja na četiri noći ovog vikenda jer nemam dadilju i njihov je otac odlučio da neće pomoći", poručila je ona tada.

image

Bianca Wallace i Ioan Gruffudd

Mary Evans Picture Librar/Profimedia

U tužbi je naveo i javno uznemiravanje od strane Evans koje se dogodilo tijekom njihovog ročišta 9. rujna. Tada je ona potajno fotografirala svog bivšeg supruga te su ju zbog toga izbacili iz sudnice.

"Alice je uzela tu priliku kako bi se ustala sa svog mjesta u sudnici, došla do mog sjedala na drugoj strani, zadirala u moj privatni prostor i fotografirala me i snimala dok sam sjedio i gledao svoja posla. Ostao sam šokiran i zbunjen njezinom spremnošću da me javno uznemiruje na taj način, iako smo bili u sudnici", istaknuo je slavni glumac.

image

Bianca Wallace i Ioan Gruffudd

Yui Mok/Pa Images/Profimedia

Gruffudd tvrdi i da je Evans, koja je nedavno podnijela zahtjev za zaštitni nalog koji bi ograničio pitanja na koja može odgovoriti tijekom ročišta, to napravila kako bi odgodila postupak.

Bivši supružnici se već tri godine bore na sudu, a nedavno je Ioanu sudac naredio da mora plaćati 3000 dolara mjesečno za privremenu alimentaciju te 1500 dolara za uzdržavanje bivšeg bračnog druga. Gruffudd i Evans će na suđenje ponovno ići 13. veljače gdje će se dogovoriti o trajnom uzdržavanju, a navodno će tada glumac kao svjedoka pozvati svoju zaručnicu Biancu. Od nje se očekuje da će svjedočiti o tome da ju je Evans "uhodila, uznemiravala i napadala" te tako neprestano kršila zabranu prilaska.

image

Bianca Wallace i Ioan Gruffudd

Planet Photos/Planet/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 20:23