HITNA OPERACIJA

Glazbeni mogul i tvorac ‘X Factora‘ pao s električnog bicikla i teško ozlijedio kralježnicu

Producenta i voditelja mediji često uhvate u vožnji bicikla, ali ovaj novi električni bio je umalo koban za njega
Simon Cowell s djevojkom Lauren Silverman i sinom Ericom
 DOBN/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia

Glazbeni mogul Simon Cowell ozlijedio se pri padu s električnog bicikla na čiju je probnu vožnju otišao ispred svoje vile u Malibuu.

Tvorac megapopularnih showova "Pop Idol", "American Idol", "The X Factor" i "America's Got Talent" ozlijedio je leđa, zbog čega je hitno hospitaliziran.

Nespretni pad

- Simon je ozlijedio kralježnicu i bit će operiran večeras. Dobro je i pod nadzorom liječnika, u najboljim je mogućim rukama - oglasio se jučer njegov glasnogovornik. Pod “ozljedom leđa”, kako su objasnili u Daily Mailu, misli se na frakturu u dijelu kralježnice. Na električni bicikl prije 60-godišnjeg Cowella sjela je njegova djevojka Lauren Silverman, a onda se i njezin partner odlučio na isto i završio s bolnim posljedicama. Kako je prošla operacija i koje je točno ozljede dobio Cowell, do zaključenja ovog broja nije priopćeno javnosti.

Cowell, poznat kao najoštriji pa i za natjecatelje najneugodniji član žirija u talent showovima, “lockdown” zbog epidemije koronavirusa odlučio je provesti u Americi, gdje živi već godinama. Njegova ozljeda bez sumnje je dovela pod znak pitanja sudbinu emisija “Britain’s Got Talent” i “America’s Got Talent”, čije snimanje uskoro treba početi, ako ništa drugo, onda njegov angažman. No, već je pandemija korone i sve mjere koje se pri snimanju velikih televizijskih spektakala moraju poduzimati stavila veliki upitnik na nove sezone.

Glazbeni menadžer i poduzetnik, čije se bogatstvo procjenjuje na čak 385 milijuna engleskih funti, već se jednom ozlijedio pri padu. Naime, prije tri godine je pao niz stepenice u svom londonskom domu.

“Povremeno nas život podsjeti da nitko od nas nije neuništiv, a ovo je bio moj podsjetnik. Bio je ovo veliki šok za mene. Liječnici misle da sam se onesvijestio jer imam nizak krvni tlak, i upravo zbog toga moram paziti na sebe i riješiti svoj zdravstveni problem. Ipak, u konačnici, ja sam tata i imam veću odgovornost nego ikad prije”, izjavio je tada Cowell za Sun.

Brz oporavak

Inače, u srpnju je Cowell potpisao ugovor sa Sony Music Entertainment te im prodao prava na “The X Factor “ i “Got Talent” programe za internacionalno verzije, točnije vlasništvo nad licencama u ostatku svijeta.

O koliko velikom poslu je riječ najbolje govori činjenica da se format “The Got Talent” emitira u 76 zemalja, a “The X Factor” u više od 130 država diljem svijeta.

Na vijest o nesreći odmah se oglasio voditelj Piers Morgan, poznati Britanac koji je kao i mnogi drugi, putem društvenih mreža Cowellu zaželio brz oporavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:17