SPORNA UNIFORMA

Fotografija policajke izazvala veliku raspravu: ‘Što je trebala, ostaviti gu*icu doma i ponijeti onu za posao?!‘

Nakon objave fotografije jedne policajke u uniformi uslijedilo je više od 1000 komentara, a otvorila su se i neka druga pitanja

Policajka u spornoj uniformi

 Facebook/

Jedna je fotografija policajke u uskim hlačama, koja je najvjerojatnije nastala u Nizozemskoj, izazvala pravu pomutnju i veliku raspravu na Facebooku. Uslijedilo je više od 1000 komentara, a otvorila su se i neka druga pitanja, poput onih o statusu žena u policiji i sličnim poslovima na kojima se moraju nositi uniforme, a njih najčešće dizajniraju muškarci ili pak dobivaju manje brojeve muških uniformi.

"Žene si ne mogu pomoći pa izlažu svoju seksualnost čak i kad im to ograničava kretanje u poslovima kojima se bave", stoji u opisu fotografije objavljene na društvenim mrežama, a na njoj se može vidjeti policajku kojoj hlače od uniforme lijepo ocrtavaju stražnjicu.

"Što je trebala učiniti? Ostaviti gu*icu doma i ponijeti gu*icu za posao?", oštro je komentirala jedna žena kojoj je zasmetao komentar o uniformi.

Ubrzo se javilo još policajki i zaštitarki, koje su također nezadovoljne tretmanom.

"Većina uopće ne radi opremu za nas, dobivamo mušku opremu i onda to često završi ovako kao što vidite na fotografiji, jer jednostavno nismo isto građeni, bez obzira što dobijemo najmanje brojeve", napisala je jedna žena.

"Žene ne traže uniforme, one ih dobivaju. I to muške. Manje brojeve. A njih dizajniraju muškarci. Ja imam veće bokove i ovako mi stoji uniforma", dodala je druga, koja također radi u policiji.

"Pokušajte kupiti žensku zaštitnu odjeću za rezanje drva. Sretno", komentirala je jedna.

"Kako joj to točno ograničava kretanje?", zapitali su se neki. "Pa nisu hlače od betona da bi joj ograničavale kretanje. To su rastezljive hlače i sigurno se kreće brže od većine svojih kolega."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:35