NEW DELHI

FOTO: KANADSKU GLAZBENU LEGENDU IMPRESIONIRALA SCENA S KONCERTA Iznad glava publike stvorio se sablasni prizor: 'Nikada to nisam vidio'

 
 Bryan Adams / INSTAGRAM

Kanadski pjevač Bryan Adams na svojem je Instagram profilu objavio fotografiju sa svog koncerta koji je održao u parku Leisure Valley nedaleko od indijskog grada New Delhija na kojoj se zahvaljujući dimu i prašini iznad publike može vidjeti njegova silueta, piše BBC.

Premda je Adams fotografijom prije svega htio odati počast svojim obožavateljima u toj zemlji, nenamjerno je usput i ukazao na problem onečišćenja zraka u Indiji.

"New Delhi, Indija, bili ste nevjerojatni večeras. U ovoj fotografiji, ako pobliže pogledate, iznad publike možete vidjeti moju sjenu u silueti od prašine i dima. Nikada to nisam vidio. Magična Indija. Namaste", napisao je Adams uz fotografiju. Jedan je korisnik u komentaru napisao da je "zagađenje u Delhiju nekome koristilo".

Postoji razlog zašto to nikada nije vidio. Naime indijski gradovi su pri vrhu popisa gradova s najlošijom kvalitetom zraka, a New Delhi je prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) šesti najzagađeniji grad na svijetu.

Situacija se ovog tjedna dodatno pogoršala pa se uvjeti u gradu smatraju "lošima". Kako bi poboljšala uvijete u New Delhiju, Vlada je na loše stanje u okolišu odgovorila zabranom paljenja smeća i sličnih aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:14