KRALJ ROCKA

Fotka o kojoj svi pričaju: Umjetna inteligencija zna kako bi Elvis izgledao da je živ

Presley bi danas imamo 88. godina, a DALL-E 2 platforma umjetne inteligencije generirala je njegov izgled
 Twentieth Century Fox Films Corp/Christophel Collection/Profimedia/Twentieth Century Fox Films Corp/christophel Collection/profimedia

Kako bi Elvis Presley izgledao da je i danas živ? Umjetna inteligencija ima odgovor: nove računalno generirane fotografije pokazale su kako bi kralj rock ‘n‘ rolla izgledao danas kad bi imao 88 godina.

Na fotografijama koje je izradio DALL-E 2 AI, a koje je objavio Daily Star, zvijezda je puno mršavija i nema mnogo bora. Njegova slavna tamna frizura još uvijek je netaknuta osim nekoliko sijedih pramenova.

Presleyeve plave oči bi naravno ostale nepromijenjene, ali njegovi zubi bi potamnili, a obrve izblijedjele.

Presley je umro 1977. u dobi od 42 godine.

image
Twentieth Century Fox Films Corp/Christophel Collection/Profimedia/Twentieth Century Fox Films Corp/christophel Collection/profimedia

Umjetna inteligencija vidi Elvisa i u starosti u prepoznatljivom bijelom kombinezonu i s avijatičarskim naočalama koje su bile dio njegovog scenskog kostima.

Pjevač je tijekom života patio od niza zdravstvenih problema. Na dan smrti pronađen je bez svijesti u svojoj kupaonici u Gracelandu. Patio je od zatvora više od četiri mjeseca.

image

Elvis AI

/Dall E Ai

Uzrok njegove smrti bila je srčana aritmija, ali je tijekom godina imao brojne zdravstvene probleme kao što su vrtoglavica, bolovi u leđima, nesanica, hepatitis, čirevi i problemi s težinom.

Od Priscille Presley se razveo 1973. godine, no ona je nedavno otkrila da ju je potajno posjećivao i nakon toga.

"To što su nam se putovi razišli ne znači da nismo marili jedno za drugo. Nakon razvoda došao bi k meni usred noći, čak i kada je bio u vezi s drugim ženama, a ja sam i dalje dolazila u Graceland. Znao je donijeti knjige i čitati mi u dva ujutro, dok je Lisa spavala", rekla je Priscila. "Ja sam bila s nekim u vezi, no on bi došao k meni, sjedili bismo, pričali, do tri, četiri, pet ujutro."

image

Elvis AI

/Dall E Ai

Priscilla (78) je rodila njegovo jedino dijete, Lisu Marie Presley, koja je umrla prošlog siječnja u dobi od 54 godine. Pokopana je u Graceland Meditation Gardenu u Memphisu pored svog oca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 00:46