PREVRŠIO SVAKU MJERU

FBI istražuje Jamieja Spearsa: Tajno snimao Britney u njezinoj spavaćoj sobi?!

FBI istražuje je li prekršen zakon, a Jamie Spears inzistira na tome da je njegova kći znala sve o nadzoru
Jamie i Britney Spears
 Valerie Macon/Martin Bureau/Afp

Ocu Britney Spears, Jamieju Spearsu, uskoro bi mogao FBI pokucati na vrata. Razlog ovog mogućeg ispitivanja krije se u navodima da je otac slavne pjevačice navodno unajmio privatnu tvrtku koja je vršila nadzor nad komunikacijom njegove kćeri - uključujući i ono što se događalo u Britneyinoj spavaćoj sobi, bez njezina znanja i pristanka.

FBI istražuje je li prekršen zakon, a Jamie Spears inzistira na tome da je njegova kći znala sve o nadzoru, piše Deadline. Naime, prema kalifornijskom zakonu, obje strane moraju pristati na snimanje razgovora.

Ovo je potaknulo bijesnu reakciju odvjetničkog tima Britney Spears, koji tvrde da su ove optužbe dodatni dokaz zašto bi se njegovo skrbništvo nad kćeri trebalo hitno prekinuti.

"Gospodin Spears je prešao nemjerljive granice", rekao je odvjetnik Mathew Rosengart na sudu, a također je podnio i zahtjev za raspravu o srkrbništvu zakazanu za srijedu. "Iako nisu dokazi, smatramo da ove optužbe zahtijevaju ozbiljnu istragu jer je, između ostalog, Kalifornija država u kojoj je potreban pristanak s obje strane za ovako nešto", navodi odvjetnik.

Njegove primjedbe referirale su se na dokumentarac New York Timesa u kojem se detaljno opisuju ove tvrdnje u vezi nadzora slavne pjevačice. Alex Vlasov, bivši zaposlenik tvrtke Black Box Security, u novom dokumentarcu govori da su telefonski pozivi i poruke 39-godišnje Spears tajno snimljeni kao dio 13-godišnjeg skrbništva koje je njezin otac imao nad njom.

image
Jamie Spears
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Odvjetnik Rosengart navodi da je ovo još jedan dokaz o maltretiranju pjevačice, koja je u lipnju izjavila na sudu da je bila prisiljena na kontrolu rađanja, da joj je bilo zabranjeno upravljanje automobilom te da nije imala pravo glasa kada su u pitanju najosnovnije životne odluke. Također je dodao da su ovi navodi opravdali hitnu istragu.

Rekao je da je to još jedan dokaz o maltretiranju pjevačice, koja je 23. lipnja na sudu rekla da je prisiljena na kontrolu rađanja; zabranjeno joj je upravljanje automobilom; i nije imala pravo glasa u njenim najosnovnijim životnim odlukama.

"Postavljanje uređaja za prisluškivanje u Britneyinu spavaću sobu bilo bi osobito neoprostivo i sramotno, te također potvrđuje njezino uvjerljivo, potresno svjedočanstvo. Ovo se mora u potpunosti istražiti", dodao je i naglasio da namjerava maknuti skrbništvo 69-godišnjeg Spearsa te da bi, ako se on izjasni o Petom amandmanu, to bilo osuđujuće.

Sama pjevačica nije komentirala konkretne navode o tajnom snimanju, ali je na Instagramu objavila kako je u dokumentarcu "Controlling Britney Spears" bilo dosta činjeničnih pogrešaka. "Gledala sam malo ovaj zadnji dokumentarac i žao mi je što vas moram obavijestiti da puno toga što ste čuli tamo nije istinito", rekla je pjevačica.

Vlasov, koji je radio za zaštitarsku tvrtku osam godina, sve dok nije dao ostavku zbog tajnih snimki, inzistirao je na tome da je pjevačica bila podvrgnuta invazivnom nadzoru. Rekao je da je dao otkaz kad je pjevačica na sudu izjavila da nije pristala na tu kontrolu njezina života, te da je smatrao da je moralno neprihvatljivo biti dio ove priče. "Zaista me podsjetila na nekoga tko je bio u zatvoru, a naša je tvrtka dovedena u poziciju čuvara zatvora", rekao je Vlasov i dodao da mu je bilo rečeno da je nadziru radi vlastite sigurnosti te da želi biti zaštićena.

image
Britney Spears
Martin Bureau/AFP

Vlasov je otkrio i da je iCloud račun njezina mobilnog telefona preslikan na iPad, a kasnije i na iPod.

Sva komunikacija koja je uključivala tekstualne poruke, bilješke, FaceTime pozive, povijest preglednika i fotografije - sve se preuzimalo s iPada i iPoda, šifriralo, te zatim slalo Jamieju Spearsu i Robin Greenhill, bivšoj business managerici Britneyina imanja.

"Njezin mobitel i njezini privatni razgovori toliko su se često koristili da bi je se kontroliralo", rekao je Vlasov i dodao da su se svi razgovori s njezinom majkom, dečkima i odvjetnicima snimali. Dobio je i USB te mu je bilo naređeno da što prije izbriše sav sadržaj s njega, ali je, postajući sve više sumnjičav, odlučio napraviti kopiju i tako otkrio 180 sati snimljenih razgovora iz njezine spavaće sobe.

"Činili su se jako nervoznima i rekli su da je to iznimno osjetljivo, da nitko nikada ne smije znati za to i da zato moram sve izbrisati s tog USB-a, tako da ne ostane nikakav trag. To je kod mene upalilo hrpu crvenih alarma i nisam želio biti suučesnik u čemu god su oni bili uključeni, pa sam zadržao kopiju jer ne želim izbrisati dokaze", objasnio je.

Kad je Britney 2019. godine odvedena u psihijatrijsku ustanovu, imala je zakonsku slobodu otići u bilo koje vrijeme, no Vlasov je rekao da je više puta izjavila da tamo nije svojom voljom.

Pokušala je dobiti novog odvjetnika koji će je zastupati, ali je upozorila budućeg odvjetnika da će njezin sigurnosni tim biti sumnjiv ako se pojavi i blokirati ga. Predložila mu je da se predstavi kao vodoinstalater, ali je on to odbio. Nadalje, njezini dečki bili su intenzivno nadzirani i praćeni u slučaju da je uspiju 'zavesti na krivi put'.

"Postojala je određena opsesija muškarcima iz Britneyina života', rekao je Vlasov. Njezini dečki s kojima se viđala kroz godine morali su potpisati stroge ugovore o tajnosti podataka. Vlasov je rekao da je pjevačicin zaručnik, Sam Asghari, morao potpisati sporazum 2020. godine koji mu je zabranio objavljivanje postova na društvenim mrežama o njoj.

image
November 29, 2017 - Los Angeles, California, U.S - Britney Spears attends the Los Angeles Lakers game with the Golden State Warriors with sons, (L-R) Sean Federline, Jayden James Federline and boyfriend, Sam Asghari on Wednesday November 29, 2017 at the Staples Center in Los Angeles, California.,Image: 356514661, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Burt Harris/Zuma Press/Profimedia
Burt Harris/Zuma Press/Profi

Britneyin bivši suprug Kevin Federline, s kojim je bila u braku od listopada 2004. do srpnja 2007. i s kojim ima dva sina tinejdžera, preko svog je odvjetnika rekao da je užasnut navodima koje je iznio Vlasov.

Odvjetnik Mark Vincent Kaplan rekao je da Federline nikada ne bi pristao na snimanje razgovora između Seana Prestona (16) i Jaydena Jamesa (15) i njihove majke. Dječaci su maloljetni stoga sami nisu mogli dati dopuštenje da budu snimljeni. On i Federline nisu bili svjesni navoda o prisluškivanju sve dok dokumentarac nije izašao u javnost.

"Bilo bi krajnje neprikladno da roditelj, a kamoli djed, tajno pribavlja snimke razgovora između roditelja i njihove djece. Bez obzira na to je li djed, u ovom slučaju, Jamie Spears, taj koji ima skrbništvo ili nije", izjavio je odvjetnik bivšeg supruga Britney Spears.

Odvjetnik Jamieja Spearsa pak tvrdi da su sve njegove radnje i postupci bile unutar ovlaštenja koja mu je dodijelio sud, da je Britney o svemu tome sve znala i dala svoj pristanak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:47