POKAZALA BRADAVICE

Facebook odgovorio Madonni nakon golišavih fotografija: ‘Pravila vrijede za sve jednako‘

Naša pravila su osmišljena kako bi pomogli ljudima svih dobnih skupina da se osjećaju sigurno, javili su iz bivšeg Facebooka

Madonnine sporne fotke

 Instagram

Nakon što je američkoj pjevačici Madonni (63) Instagram uklonio originalne provokativne fotografije zbog kršenja smjernica, ona je objavila preuređene verzije eksplicitnih portreta bez bradavica. Kraljica popa sporne dijelove poprsja prekrila je ovog puta emotikonom srca, a u podužem statusu politiku platforme nazvala je seksističkom.

- Još uvijek mi je zapanjujuća činjenica da živimo u kulturi koja dopušta da se pokaže svaki centimetar ženskoga tijela, osim bradavice. Kao da je to jedini dio ženske anatomije koji se može seksualizirati. Bradavica koja hrani bebu! Zar se muška bradavica ne može doživjeti kao erotska?! A što je sa ženskom guzicom koja nikad nigdje nije cenzurirana?! - napisala je Madonna i dodala kako se ona osobno već četiri desetljeća susreće s cenzurom, seksizmom, dobnom diskriminacijom i mizoginijom.

Glasnogovornica Mete (ex Facebook), vlasnice Instagrama rekla je u priopćenju da pravila vrijede za sve na Instagramu.

- Uklonili smo Madonninu objavu zbog kršenja naših pravila protiv golotinje odraslih. Razumijemo da se neće uvijek svi složiti s našim mišljenjem gdje podvlačimo crtu, no naša pravila su osmišljena kako bi pomogli ljudima svih dobnih skupina da se osjećaju sigurno dok koriste naše aplikacije. U isto vrijeme ostavljamo što više prostora za izražavanje, rekla je.

Dodala je da su se pravila tvrtke vezano za golotinju u međuvremenu promijenila. Tvrtka dopušta golotinju u određenim situacijama, uključujući dojenje, prosvjede, umjetnička djela i skulpture, te golotinja u obrazovnom i zdravstvenom kontekstu, rekla je.

Madonnin PR tim još nije komentirao priopćenje Mete.

Prema javno dostupnim pravilima u Metinom 'Centru za transparentnost', društvenam platforma ograničava prikaz golotinje ili seksualne aktivnosti jer neki ljudi u našoj zajednici mogu biti osjetljivi na ovakvu vrstu sadržaja. Tako žele spriječiti dijeljenje sadržaja bez pristanka ili fotografije maloljetnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:08