OPTUŽEN ZA SILOVANJA

Faca na stupu srama, prijatelji ga brane: ‘On voli flert, ali nije ljigavac. On nije Weinstein!‘

Ako ništa drugo, kriv je za varanje supruge, ali vjerujemo da su sve optužbe za silovanje lažne, rekao je izvor blizak glumcu

Chris Noth

 Angela WEISS/AFP

Slavni američki glumac Chris Noth (67) dobio je otkaz u CBS-ovoj kriminalističkoj TV seriji "The Equalizer" nakon što su protiv njega iznesene ozbiljne optužbe za seksualno zlostavljanje.

Vijest o otkazivanju suradnje potvrdili su iz Universal Televisiona i CBS-a, a odluka na snagu stupa odmah, stoji u službenom priopćenju dviju tvrtki. Noth je u spomenutoj seriji glumio od 2021., a trenutačno se snima druga sezona.

Prošloga tjedna popularnog Facu iz hit TV serije "Seks i grad" dvije žene optužile su za silovanje - jedna je rekla kako je imala samo 22 godine kad ju je Noth, tad 49-godišnjak, napao i ozlijedio u toj mjeri da je zaradila šavove. Nakon njezina istupa, javila se i druga žrtva koja tvrdi kako ju je Chris neprimjereno pipao, a glumica Zoe Lister-Jones kolegu je opisala kao "grabežljivca".

Obje silovane žene navode kako su se napadi dogodili u Nothovim domova nakon što ih je glumac pozvao k sebi - prvi u njegovu stanu u Los Angelesu, a drugi na njegovu imanju u New Yorku. Žrtve također tvrde kako se Chris seksao s njima s leđa ispred ogledala. Prvo silovanje navodno se desilo 2004., a drugo 2015., tri godine nakon što se glumac oženio suprugom Tarom Wilson, s kojom ima dvoje djece - sinove Keatsa (1) i Oriona (13).

image

Tara Wilson i Chris Noth

STAN HONDA/AFP

Žrtve kažu kako im je nedavni publicitet oko povratka serije "Seks i grad - I tek tako..." probuđio bolna sjećanja na njihove susrete s Nothom, prenosi Daily Mail.

Glumac je pak za The Hollywood Reporter priznao kako je je imao seksualne odnose sa spomenute dvije žene, ali odbacuje tvrdnje da ih je napao.

- Optužbe na moj račun od strane pojedinaca koje sam upoznao prije puno godina, čak i desetljeća, kategorički su lažne. Ne uvijek znači ne - i to je granica koju nikad nisam prešao. Ti susreti bili su sporazumni. Teško je ne dovesti u pitanje vrijeme izlaska ovih priča. Ne znam sa sigurnošću zašto se sad pojavljuju, ali znam ovo - nisam napao te žene - izjavio je Noth.

No prošli petak javila se i treća žena, danas 30-godišnjakinja, koja tvrdi kako ju je Noth pipao u restoranu Da Marino na Manhattanu 2010., kad je ona imala svega 18 godina i u lokalu radila kao hostesa. Neimenovana Kanađanka kaže kako ju je Chris svukao te toliko grubo dirao i trljao se o nju da su je, nakon što ga je uspjela odgurnuti i šutnuti, jutro poslije incidenta "boljeli udovi".

Podsjetimo, Faca iz "Seksa i grada" svojedobno je bivšoj djevojci, supermodelu Beverly Johnson, prijetio da će ju ubiti i unakaziti, a ona ga je u razdoblju između 1990. i 1995. optužila i za premlaćivanje.

Nothov dugogodišnji prijatelj rekao je kako glumčeva supruga Tara Wilson vjerojatno neće provesti Božić s njim.

- Ako ništa drugo, kriv je za varanje. Tara je u Los Angelesu i jako je uzrujana, nije joj dobro... Svi Chrisovi prijatelji vjeruju da su ove optužbe lažne. On voli flert, ali nije ljigavac. On nije Harvey Weinstein - izjavio je prijatelj.

Nakon što su žrtve javno progovorile o glumcu, on je ostao bez ugovora s agencijom A3 Artists Agency koja ga je zastupala, a izgubio je i posao vrijedan 12 milijuna dolara - naime, Entertainment Arts Research, Inc., tvrtka za proizvodnju pića sa sjedištem u Nevadi, u nedjelju je priopćila kako odmah završava razgovore o kupnji Nothove Ambhar tekile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 03:36