KAOS NAKON UPADA

Evo kako izgeda Diddyjeva ispreturana vila: Federalci razvalili vrata i pretražili sobe zbog istrage o trgovini ljudima

Sean ‘Diddy‘ Combs suočen je s nekoliko tužbi zbog navodne seksualne eksploatacije

Diddy i preturanje po vili

 AFP

Agenti Domovinske sigurnosti temeljito su pretreseli posjed Seana ‘Diddyja‘ Combsa u Miamiju. Glazbenik (54) kojeg istražuju zbog optužbi o trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije taj potez nazvao je racijom i lovom na vještice. Osim u Miamiju, istražitelji su pretražili i reperov dom u Los Angelesu.

Na fotografijama koje je ekskluzivno objavio DailyMail.com, vidi se unutrašnjost vile na Floridi na Star Islandu i nekoliko razbacanih unutrašnjosti soba, ali i masivna dvorišna vrata koja su razbijena i bez šarki s nekoliko rupa na vratima i pukotinama u betonu. Fotografije pokazuju i druga vrata za koje se čini da su oštećena, a u nekoliko spavaćih soba na podu se nalaze ispreturana odjeća i računi. Izvor koji je upoznat sa situacijom rekao je za DailyMail.com da Diddy nije bio u svom domu u Miamiju kada se racija dogodila već da je bio u zračnoj luci kada je došlo do upada. Reper je naime sa svoje dvije kćeri krenuo na proljetni odmor na Karibe, a savezne vlasti ispitale su ga u zračnoj luci u Floridi, ali nije zadržan niti uhićen. Nema za sada nikakvih domaćih ili međunarodnih ograničenja putovanja, tvrdi izvor Daily Mailu.

Diddy je odbacio sve optužbe za seksualno zlostavljanje, a njegovi punoljetni sinovi, kako tvrdi izvor još uvijek su traumatizirani prepadom na vilu Holmbly Hills. Federalni agenti navodno su uperili oružje u Justina i Kinga, koji su bili djelomično odjeveni dok su im stavljene lisice te su ispitiani na imanju. Aaron Dyer, odvjetnik repera, prekinuo je Combsovu šutnju nešto više od 24 sata nakon istrage Domovinske sigurnosti izjavom za DailyMail.com.

image

Pretraga Diddyjeve vile u Miamiju

Giorgio Viera/Afp
image

Diddyjeva vila u Los Angelesu vrijedna 40 milijuna dolara

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

"Jučer je došlo do prekomjerne upotrebe snaga tijekom pretresa u rezidencijama gospodina Combsa. Nema isprike za pretjerano iskazivanje sile i neprijateljstvo koje su pokazale vlasti ili način na koji su postupali s njegovom djecom i zaposlenicima. Gospodin Combs nikada nije bio pritvoren, te je razgovarao i surađivao s vlastima. Unatoč medijskim nagađanjima, niti gospodin Combs niti bilo koji član njegove obitelji nije uhićen niti im je na bilo koji način ograničena mogućnost putovanja", rekao je Dyer. Combs je viđen kako razgovara s carinicima u zračnoj luci u ponedjeljak navečer, ali nije uhićen.

image

Sean Combs, Diddy

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

"Ova zasjeda bez presedana, kombinirana s koordiniranom medijskom prisutnošću što dovodi do ishitrenog prosuđivanja gospodina Combsa i nije ništa više od lova na vještice temeljenog na neosnovanim optužbama iznesenim u građanskim parnicama. Ni za jednu od ovih optužbi nije utvrđena kaznena ili građanska odgovornost. Gospodin Combs je nevin i nastavit će se boriti svaki dan da opere svoje ime.", dodao je Dyer.

Naoružani agenti ušli su u luksuzna imanja na istočnoj i zapadnoj obali, uz videosnimku koja prikazuje helikoptere kako kruže iznad njih. Više je policajaca viđeno kako nose torbe i kutije s dokazima u kombi uz pomoć policijskih pasa. Nema službene potvrde što je potaknulo racije, ali Diddy je trenutno upleten u nekoliko tužbi koje ga optužuju za seksualni napad. Sve to dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je jednom od Diddynih tužitelja naređeno da otkrije identitet navodne žrtve. Glazbeni mogul vodi razne pravne bitke, uključujući i onu protiv neimenovane žene koja je tvrdi da su je on i dva prijatelja seksualno napastvovali kad je imala 17 godina.

Nakon što su djevojci navodno dali ‘velike količine droge i alkohola‘, Diddy i dvojica prijatelja optuženi su da su naizmjenično silovali polusvjesnu tinejdžericu, nanoseći joj je toliku bol da je jedva mogla stajati, a ne sjeća se ni kako je stigla kući, stoji u njezinoj tužbi. Istaknula je da je u tišini patila 20 godina sve dok R&B pjevačica Cassie nije tužila Combsa, svog bivšeg mentora i bivšeg dečka, jer ju je navodno podvrgao divljačkim premlaćivanjima, hotelskim orgijama prepunih droge i silovanju. Combs je zanijekao tvrdnje u tom slučaju i dvije su strane postigle izvansudsku nagodbu 24 sata nakon što je tužba objavljena u studenom 2023. Nakon niza naknadnih optužbi, Diddy je na Twitteru objavio izjavu pod naslovom "Dosta je".

image

Pretraga Diddyjeve vile u Miamiju

Giorgio Viera/Afp

Combs je jedan od najutjecajnijih hip-hop producenata u posljednja tri desetljeća. Iako identitet žene nije poznat, sudac je upravo odlučio da ona više neće moći ostati anonimna ako se tužba nastavi. Diddy je podnio zahtjev da se ženin slučaj odbaci, a ona će navodno ostati anonimna dok sudac ne donese odluku o tom zahtjevu. Ta tužiteljica je četvrta žena koja je optužila Diddyja za seksualni napad prošle godine. Inače, i glazbeni producent Rodney ‘Lil Rod‘ Jones Jr., koji je radio s Combsom na ‘The Love Album: Off the Grid‘, jedan je od njegovih tužitelja. Podnio je tužbu protiv repera tvrdeći da mu je naređeno da regrutira seksualne radnice i ima seks s njima za zadovoljstvo zvijezde, a ima i stotine sati videa koji dokumentiraju Combsovu "ozbiljnu ilegalnu aktivnost".

Zbog cijelog mučnog skandala ponovno se na internetu počelo vrtiti Usherovo gostovanje u "The Howard Stern Showu" 2016. u kojem pjevač priča o životu s Combsom kad je bio tinejdžer. Tijekom nastupa Usher je tvrdio kako je bivši izvršni direktor Epic Recordsa, L.A. Reids, predložio da godinu dana živi u Combsovoj kući u New Yorku kako bi "vidio životni stil" glazbenika. Bilo je to u 90-ima kada je Usheru bilo 13 ili 14 godina.

image

Usher

Matt Winkelmeyer/Getty Images Via Afp

"Puffyjevo mjesto je bilo puno cura i orgija bez prestanka, zar ne?", pitao je voditelj kako prenosi Page Six. Usher, koji sada ima 45 godina, brzo je odbacio optužbe, rekavši: "Ne baš, ali bilo je čudno. Imao sam priliku vidjeti neke stvari. Otišao sam tamo vidjeti životni stil i vidio sam ga. Bilo je prilično divlje. Bilo je ludo. Događale su se vrlo čudne stvari i nisam to nužno razumio", odgovorio je glazbenik.

Kada ga je Stern pitao bi li dopustio vlastitoj djeci da idu u "Puffy Flavor Camp", odmah je odgovorio - "Dođavola, ne!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:28