NAKON 55 GODINA

Dvije prijateljice spojile rukom pisane stihove Jimija Hendrixa pa dobile za njih peteroznamekastu cifru

Postoji iznimno malo rukopisa Jimija Hendrixa, a još manje onih koje su potpisali Jimi i druga dva člana Experiencea

Jimi Hendrix

 Dieter Klar/AFP

Dvije polovice rijetkih rukom pisanih stihova s potpisom legendarnog gitarista Jimija Hendrixa spojene su 55 godina kasnije.

Američki glazbenik bio je u ranoj fazi svoje karijere kada je njegov bend Jimi Hendrix Experience svirao u Bath Pavilionu 20. veljače 1967. navečer nakon što su zamijenili Chucka Berryja, koji je otkazao nastup.

Prije koncerta dvije lokalne djevojke u dobi od 15 i 16 godina došle su do vrata backstagea u potrazi za cijenjenim autogramom.

Hendrix im je izašao u susret, ali im je rekao da nema praznog papira kada su zamolile da im se potpiše. Umjesto toga, istrgnuo je stranicu iz bilježnice, rasparao je na pola i potom potpisao oba dijela.

Svoje potpise dali su i članovi benda Mitch Mitchell i Noel Redding.

Na putu kući tinejdžerice su pogledale potpise koje su dobile i otkrile su rukom pisane stihove s naslovom "51st Anniversary".

Samo tri tjedna kasnije, "51st Anniversary" je objavljen kao B-strana njegovog drugog hit singla "Purple Haze" na britanskoj glazbenoj ljestvici.

Dvije prijateljice su se kasnije udaljile jer su im životi krenuli različitim smjerovima, a s njima i dva dijela stihova.

Ali prošle godine jedna od njih se obratila trgovini rock 'n' roll suvenira Tracks Limited sa sjedištem u Lancashireu kako bi dala na procjenu svoj komplet autograma.

Na zahtjev Tracksa, ona je uspjela pronaći svoju prijateljicu u Bathu - unatoč ograničenom kontaktu u posljednjih pet desetljeća - koja je također sačuvala svoj dio stranice.

Obje žene, koje žele ostati anonimne, pristale su prodati svoje polovice rukopisa koji se sada procjenjuje na peteroznamenkasti iznos.

"Postoji iznimno malo rukopisa Jimija Hendrixa, a još manje onih koje su potpisali Jimi i druga dva člana Experiencea", rekao je Paul Wane iz Tracksa.

Tracks će uskoro ponuditi rukopis na prodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:15