POSLASTICA ZA FANOVE

Dubiozini albumi ‘#fakenews‘ i ‘Agrikultura‘ konačno na vinilu, 1. lipnja čeka vas i njihov nastup na Jarunu

Koncertni kalendar benda već se puni toliko brzo da se čini da će im trebati mašina za putovanje kroz vrijeme da postignu sve

Dubioza Kolektiv

 Goran Sebelic/CROPIX

Posljednji vinilni duo iz kolekcije grupe Dubioza Kolektiv - "#fakenews" i "Agrikultura" - od utorka je u prodaji u izdanju Menarta. Time je zaokružen kompletan planiran serijal Dubiozinih izdanja na pločama u sklopu proslave 20 godina rada benda. I u 21. godini najveća grupa naše regije neće dizati nogu s gasa - već je objavljena dugačka australsko-novozelandska turneja u ožujku, kao i koncertni povratak u Zagreb nakon dugih pet godina!

"#fakenews" objavljen je 2020. i donio je devet novih pjesama, u kojima je bend ugostio glazbenike poput Manu Chaoa i Earla Sixteena te bendove Los De Abajo i Soviet Supreme, ali i jednog sasvim posebnog talenta. Humanoidni robot Robby Megabyte, koji pjeva i svira mnogo instrumenata, postao je privremeni član benda i s njim su izveli proročanski singl "Take My Job Away". Kao i u slučaju ostalih singlova, predstavljena je još jedna suradnja s Manuom u angažiranoj "Cross The Line" te "Wild Wild East" za čiji spot su korišteni materijali snimljeni tijekom koncerta na jedinstvenom Boomtown Festivalu (UK).

"Agrikultura", posljednji studijski album Dubioze objavljen 2022. godine, nastao je usred pandemije.

"Sam naziv i koncept albuma ‘Agrikultura’ nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da zbog pretjeranog interesa za virtualno i digitalno uskoro nećemo imati što jesti, jer bi svi bili YouTuberi i IT-jevci, a lopata, motika i krampa gade se svekolikom pučanstvu. Što da radimo kad se kriptovalute ne jedu", rekli su iz benda prilikom lansiranja osam novih pjesama koje su predvodili "Kafana" i "Bubrezi", dok se kao najveći singl i jak koncertni favorit istaknula pjesma "Može li?".

Vinilna kolekcija Dubioze, zaključno s ovim izdanjima "#fakenews" i "Agrikultura", zatvorena je u čast "20 Years High" obljetnice. Prve korake u sljedećih dvadeset bend će napraviti od 8. do 30. ožujka kroz 11 koncerata velike turneje po Australiji i Novom Zelandu. Hrvatska publika na svoje će doći 1. lipnja, kad Dubioza stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina.

Uz ove nastupe, koncertni kalendar benda već se puni toliko brzo da se čini da će im trebati mašina za putovanje kroz vrijeme da postignu sve.

"#fakenews" i "Agrikultura" dostupni su od utorka na Menartovom web shopu.

image

Dubioza Kolektiv albumi

PROMO/Menart
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:14