BIZARNA SITUACIJA

Dua Lipa podijelila svoju sliku na Instagramu i sad je tuže za 150.000 dolara

Fotografija je objavljena u veljači 2019., a Integral Images napominje da glazbenica koristi Instagram kao marketinški alat
Dua Lipa
 Andrew Timms/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Dua Lipa suočena je sa sudskom tužbom jer je svoju paparazzi fotografiju podijelila na Instagramu, piše Independent.

Tvrtka Integral Images je 6. srpnja podigla tužbu na osam stranica protiv poznate pjevačice, optužujući je za kršenje autorskih prava.

Kako stoji u tekstu tužbe, Lipa je 'bez dozvole i odobrenja' podijelila jednu od njihovih fotografija na kojoj pjevačica u velikom šeširu napušta aerodrom.

Fotografija je objavljena u veljači 2019. na njezinom Instagram računu, a Integral Images napominje kako glazbenica koristi tu platformu društvenih mreža kao marketinški alat.

'Njezin račun je monetiziran na način da se objavljuju sadržaji osmišljeni tako da potaknu njezine pratitelje na konzumiranje i kupovinu sadržaja okrivljene, na čemu okrivljena zarađuje', kaže se u tužbi.

Integral Images traži odštetu od 150.000 američkih dolara, pokrivanje svih parničnih troškova i odvjetničkih naknada te izdavanje naloga kojim bi se pjevačicu spriječilo da i ubuduće objavljuje njihove fotografije.

Britanska pjevačica nije prva slavna osoba koja je tužena zbog dijeljenja svojih vlastitih paparazzi slika na društvenim mrežama. Ariana Grande i Justin Bieber suočili su se sa sličnim parnicama 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:59