BEZ SKIDANJA

Dolly Parton je predvodnica vakcinacijske mode, Hillary Clinton oduševljena: ‘Vratimo taj trend!‘

Dizajn bluze popularne country pjevačice čini se kao stvoren za cijepljenje, a žene ga nose još od 1950-ih
Dolly Parton, 1992.
 The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Nakon što je američka ikona, Dolly Parton umalo srušila internet nakon što je na svojim profilima na društvenim mrežama objavila video kako prima cjepivo Moderne čije istraživanje je i potpomogla s donacijom od milijun američkih dolara, čini se kako je 75-godišnja country zvijezda pokrenula još jedan trend.

Parton vjerojatno nije bilo na kraj pameti da osim promocije cijepljenja, utječe na bilo koji drugi način na svoje obožavatelje, no kako se pojavila na spomenutom videu u plavoj vesti koja na području nadlaktica, prema ramenima ima otvore, taj odjevni predmet zapeo je mnogima za oko.

image
Dolly Parton prima cjepivo protiv korone
Instagram

Pjevačici je to omogućilo da se elegantno, bez skidanja majice cijepi, a druge pak podsjeti na stare modne trendove. Među njima i bivšu prvu damu SAD-a, a svojedobno i predsjedničku kandidatkinju demokrata Hillary Clinton (73) koja je pak na svom Instagramu objavila svoju staru crno-bijelu fotografiju s majicom sličnog stila koja se nosila i '90-ih.

"Sviđa mi se što Dolly Parton vraća majice golih ramena kao modni stil za cijepljenje. Hoćemo li to učiniti trendom?", upitala je Clinton 5, 4 milijuna pratitelja na Instagramu.

Inače, look golih ramena datira još iz 1950-ih i 1960-ih godina prošlog stoljeća, za što je najzaslužnija francuska filmska diva Brigitte Bardot koja je često nosila slične topove i haljine.

Dapače, kako ističu na internetskoj stranici Bustle, taj trend u samom početku je zamišljen kao izgled "The Bardot", no u konačnici je postao poznat kao "Cold Shoulder" kada je evoluirao iz potpuno golih ramena u ona djelomično ogoljena za što je najbolji primjer dolčevita koju nosi Hillary Clinton.

image
Valerie Macon

Posljednji put takve su se majice vratile u modu 2016., ali od tada više nisu bile u trendu. Međutim, s obzirom na cjelokupnu situaciju u svijetu po pitanju pandemije, ali i činjenice da su video Dolly Parton prenijeli svi svjetski mediji te da pregledi na njezinim društvenim mrežama broje milijune u svega par dana, u magazinu People su zaključili da ako netko može započeti takav trend u 2021. onda je to upravo - Dolly Parton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:12