NELJUDSKI UVJETI

Dok HBO brani ‘Euforiju‘, statisti uzvraćaju paljbu: ‘Nisu nas tretirali kao ljude, gladovali smo‘

Nove optužbe su došle samo nekoliko tjedana poslije optužbi da se Barbie Ferreira sukobila s redateljem i scenaristom Samom Levinsonom

Euforija

 Instagram, Euphoria

“Euforija” je trenutno jedna od najpopularnijih serija, a dok je na HBO-u zasjala na visokom drugom mjestu po gledanosti, atmosfera na setu je sve samo ne izvrsna, piše New York Post.

Nekoliko nezadovoljnih članova ekipe i statista progovorilo je o svojim "paklenim" iskustvima na snimanju tinejdžerske HBO drame, optužujući produkciju da im nije osigurala adekvatne obroke i odmore između snimanja.

“Osjećao sam se grozno jer mislim da nitko nije bio sretan što je tamo”, rekao je jedan anonimni statist za Daily Beast, koji je u petak objavio ove bombastične optužbe.

Neki članovi glumačke postave tvrde da je bilo toliko pritužbi sindikatu SAG-AFTRA da se predstavnik organizacije pojavio na snimanju u Los Angelesu.

image

Zendaya i Dominic Fike

Alamy/Profimedia

"Dobrobit glumaca i ekipe u našim produkcijama uvijek je glavni prioritet. Proizvodnja je bila u potpunosti u skladu sa svim sigurnosnim smjernicama i cehovskim protokolima", stajalo je u službenoj izjavi za Hollywood Reporter.

"Nije neuobičajeno da dramske serije imaju složene odnose među zaposlenima, a covid protokoli stvaraju dodatne probleme, nastavlja se u izjavi. “Održavamo otvorenu komunikaciju sa svima, uključujući SAG-AFTRA. No, nikada nije bilo nikakvih formalnih upita s njihove strane", rekli su.

Međutim, nekoliko izvora je za Daily Beast reklo da bi glumci radili i po 18 sati dnevno. Snimanje nekoliko scena odvijalo se tijekom noći, a snimanje je znalo početi sa zalaskom sunca i trajati sve do zore.

SAG-AFTRA nalaže da su ljudi u sklopu produkcije serije dobivali obroke svakih šest sati, ali neki su otkrili da su ostali gladni.

Jedan anonimni statist otišao je tako daleko da je rekao da se osjećao kao da "ne postoje kao osobe".

"Razumijem da radim pozadinski posao", rekao je. “Nisam najvažnija osoba tamo, znam gdje sam u hijerarhiji. Ali došlo je do točke u kojoj sam mislio 'Još uvijek sam osoba, još uvijek sam čovjek. Molim te, pusti me u toalet, nemoj mi reći da mogu ići tek za 30 minuta ili mi ne dati užinu. Nismo postojali kao ljudi", zaključio je jedan od statista.

image

Alexa Demie, Sydney Sweeney i Barbie Ferreira

Drugi izvor je naveo da su statisti počeli "padati kao muhe" zbog problema s cijelom produkcijom.

U međuvremenu, možda se nisu samo pozadinski glumci i ekipa borili s atmosferom na setu. Jedan izvor rekao je za Daily Beast da se jedna od zvijezda serije, Barbie Ferreira (25) sukobila s redateljem i scenaristom Samom Levinsonom. Prema brojnim izvješćima, njihovi su argumenti navodno potaknuli glumicu da dvaput odjuri sa seta. Međutim, izvor je za The Post rekao da ta tvrdnja nije istinita.

Nove optužbe su došle samo nekoliko tjedana nakon što je glumica Minka Kelly (41) javno progovorila o tome da je odbila snimati golišave scene za seriju.

Glumica Sydney Sweeney, koja je snimila dosta golih scena za seriju, ranije je otkrila da je zamolila Levinsona da izreže neke od njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:21