MALA MILIJUNAŠICA

Digla ruku na aukciji, iskrcala 80 tisuća dolara za naušnice i frapirala dvoranu. Ima samo 10 godina

Najstarija kći Beyonce i Jay Z-ja možda ima samo 10 godina, ali je mali magnat u nastajanju

Blue Ivy Carter

 Face To Face/Face To Face/Profimedia

Možda ima samo 10 godina, ali Blue Ivy Carter već je multimilijunašica koja je postigla stvari kojima se neki umjetnici mogu samo nadati u svojim karijerama.

Najstarija kći glazbenog para Beyonce i Jay Z-ja, Blue Ivy od prvih dana svoga mladog života bila je spremna na drugačiji život od mnogih drugih, a obožavatelji gladno upijaju svaki isječak njezina raskošnog života u koji uspiju dobiti uvid. Tako su tijekom vikenda ostali zapanjeni nakon što je slavni potomak glazbenih ikona ponudio više od 80 tisuća dolara za jedan par dijamantnih naušnica Lorraine Schwartz na jednoj dobrotvornoj svečanosti.

Beyonce, čije se bogatstvo procjenjuje na 426 milijuna dolara, i Jay Z, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,1 milijardu dolara, zajedno ‘vrijede‘ više od 1,5 milijardi dolara, što bi značilo da je svako od njihovo troje djece (Blue Ivy, Sir i Rumi) ‘teško‘ 510 milijuna dolara, prenosi Buzz Bingo.

I ako već veliko bogatstvo Blue Ivy samo po sebi nije bilo dovoljno da privuče pozornost, mlada nasljednica brzo je dala do znanja da je možda već postala šefica svojih roditelja milijardera.

Mnogi se sjećaju videa koji je postao viralan 2018. godine kada je tada šestogodišnja Blue Ivy uhvaćena kako naređuje mami i tati da prestanu pljeskati tijekom govora pjevačice Camile Cabello. Ranije ove godine ponovno se pričalo o slavnoj kćerkici nakon što je naizgled ostala užasnuta kada ju je njezin poznati tata javno zagrlio i poljubio na finalu NBA utakmice.

Također je dospjela na naslovnice magazina zbog svojih rekordnih pobjeda na dodjelama nagrada, kao i svojih trenutaka na raznim projektima pri čemu bi zasjenila svoje roditelje. Nema sumnje da je Blue Ivy magnat u nastajanju.

10-godišnja multimilijunašica

Blue Ivy cijeli je svoj život provela u središtu pozornosti, a časopis Time proglasio ju je ‘najpoznatijom bebom na svijetu‘ samo dva dana nakon njezina rođenja 2012. godine. Ubrzo nakon što se rodila, Beyonce i Jay Z pokušali su zaštititi njezino ime, ali neuspješno, jer je već postojao etablirani biznis pod nazivom Blue Ivy.

Kasnije su pak podnijeli zahtjev da osiguraju ‘Blue Ivy Carter‘ kao zaštitni znak koji će se, među ostalim, odnositi na mirise, kozmetiku, modu i zabavu. Spor oko zaštitnog znaka i dalje je u tijeku, a Beyonce je nedavno bacila ne tako suptilnu kritiku na račun vlasnice tvrtke za planiranje vjenčanja Wendy Morales, objavljenu u sudskim dokumentima, gdje je navedeno da pokušava zaštititi ‘Blue Ivy Carter‘, a ne samo ‘Blue Ivy‘.

Beyonce smatra da su Moralesine tvrdnje ‘da će potrošači najvjerojatnije biti zbunjeni radi li se o tvrtci za planiranje vjenčanja ili Blue Ivy Carter, kćeri dvoje najpoznatijih glazbenika na svijetu, neozbiljne i da ih u potpunosti treba odbaciti‘.

Također se zna da su slavni roditelji prvobitno htjeli pokrenuti liniju sportske odjeće za djecu pod tim imenom. Osim toga, Blue Ivy već godinama stilizira Manuel Mendez, koji živi u New Yorku i zaposlen je u Parkwoodu, Beyonceinoj izdavačkoj kući.

Putovanja svijetom sa stilom

Kada je riječ o praznicima, za Blue Ivy i njezinu obitelj bira se samo najbolje. Njezini obožavatelji ne mogu se zasititi njezinih avantura, a svaka nova fotografija Blue Ivy kako uživa u rajskom okruženju nekog luksuznog mjesta odmah postaje meme na internetu.

Slavna obitelj tako je viđena kako uživa u svojim ekstravagantnim izletima po Francuskoj, Hrvatskoj i Tajlandu, a to su samo neka od brojnih odredišta koja su posjetili. Među ostalim, tu je i krstarenje u Brazilu koje su proveli na privatnoj jahti vrijednoj 56 milijuna dolara, kao i vožnja gliserom oko talijanskog otoka Caprija. Godine 2014. čak su imali muzej Louvre samo za sebe, što je Beyonce omogućilo da napravi selfie ispred Mona Lise.

Sva ta luksuzna putovanja jednostavnija su uz Jay Z-jev privatni zrakoplov Bombardier Challenger 850 vrijedan 30 milijuna funti, koji posjeduje spavaću sobu, dvije kupaonice i kuhinju. A kada nije na putovanjima, obitelj vrijeme provodi na jednom od svojih pet mega-imanja: dva imaju u Los Angelesu i po jedno u New Yorku, Hamptonsu i Miamiju.

Mnoge nije iznenadilo što je Blue Ivyin prvi dom u New Yorku imao dječji krevetić u obliku kraljevske kočije vrijedan 15 tisuća dolara, a njezini su roditelji potrošili čak 56 tisuća dolara na Barbie lutku optočenu dijamantima.

Druga najmlađa dobitnica Grammyja na svijetu

Prošle je godine Blue Ivy osvojila svoju prvu Grammy nagradu za najbolji glazbeni video za pjesmu ‘Brown Skin Girl‘. Ovom pobjedom, djevojčica je postala druga najmlađa dobitnica Grammyja u povijesti. Rekord trenutno drži Leah Peasall, koja ga je osvojila s osam godina za svoj rad na soundtracku za film ‘O Brother, Where Art Thou?‘.

Blue je navedena kao tekstopisac te je vokalno pridonijela pjesmi na majčinu albumu ‘The Lion King: The Gift‘ iz 2019., a također je i glumila u glazbenom spotu.

Dobila je i niz drugih nagrada, a prvu je osvojila 2019. - nagradu tekstopisca Ashford & Simpson za koautorstvo na pjesmi ‘Brown Skin Girl‘. Godine 2020. Blue Ivy osvojila je BET HER nagradu za ‘Brown Skin Girl‘ na dodjeli BET nagrada.

Najmlađa dobitnica i MTV VMA nagrade

Blue Ivy također je postala najmlađa dobitnica MTV VMA nagrade 2021. godine za glazbeni video za ‘Brown Skin Girl‘, a tada je imala samo 9 godina. Dodjela MTV VMA nagrada poseban je ‘doživljaj‘ za obitelj Carter, s obzirom na to da je Beyonce otkrila da je trudna s Blue Ivy nakon izvedbe ‘Love On Top‘ na dodjeli nagrada 2011. godine.

Malena gospođica Carter svojoj je impresivnoj kolekciji dodala još jednu nagradu, onu za najbolji glas na dodjeli nagrada Voice Arts, a bila je riječ o pripovijedanju za audio knjigu ‘Hair Love‘ Oscarom nagrađenog redatelja Matthewa A. Cherryja.

Troši k‘o blesava

Kada je 10-godišnjakinja na Wearable Art Gala večeri u Los Angelesu ponudila više od 80 tisuća dolara za jedan par dijamantnih naušnica, tim je potezom šokirala čak i svoju baku Tinu Knowles Lawson te Keke Palmer. Monique Rodriguez, osnivačica Mielle Organicsa, prihvatila je ‘izazov‘ i dala pobjedničku ponudu od 105 tisuća dolara.

I ovo nije prvi put da Blue Ivy izaziva pomutnju. Godine 2019., kad joj je bilo samo 6 godina, ponudila je 19 tisuća dolara za jedan predmet. 6-godišnja poznavateljica umjetnosti tada se nadmetala za akrilnu sliku glumice Sidney Poitier, a ušla je u nadmetanje s misterioznim suparnikom. Kasnije se ispostavilo da je tajanstveni licitator nitko drugi nego glumac Tyler Perry, koji nije ni znao da licitira protiv djeteta.

"Netko drugi je licitirao protiv mene. Nisam znao tko je to bio. Pogledam, kad to je ona. Uzima palicu iz Jay Z-jeve i Beyonceine ruke i licitira. Ova me klinka danas neće nadmašiti, pomislio sam. Danas ćeš naučiti, djevojčice, da ću ja dobiti ovu sliku", priznao je kasnije u NBC-evoj emisiji ‘Today‘.

Roditelji su prenijeli Blue Ivy ljubav prema umjetnosti. "Njezini majka i otac govorili su joj o tome kako je skupljanje umjetnina velika stvar za Afroamerikance", rekla je voditeljica Star Jones.

Spotovi, balade, modne marke...

Blue Ivy također je postala najmlađa osoba koja se pojavila u singlu na jednoj top listi, kad je zvuk otkucaja njezina srca snimljen ultrazvukom postao dio pjesme ‘Glory‘ njezina oca. Jay Z je 2012. iskoristio snimku njezina prvog plača u istoj pjesmi. Njegov album ‘4:44‘ iz 2017. uključivao je pjesmu ‘Blue‘s Freestyle/We Family‘, a u njoj je pušteno 40 sekundi repanja njegove kćeri koje je bilo djelomično nerazumljivo, ali se jasno moglo čuti kako govori ‘Boomshakalaka!‘ što je ubrzo postalo hit među fanovima.

Blue se također pojavljuje i u baladi ‘Blue‘ njezine majke iz 2013. Sudjelovala je i u Jay Z-evoj pjesmi ‘Family Feud‘, a pojavljuje se i u 7-minutnom videu.

Okušala se i kao model u promotivnom materijalu za majčinu liniju odjeće Ivy Park x Adidas. Slavni roditelji također su se pobrinuli za to da njihova kći glumi u reklami za Tiffany & Co. About Love.

Druženje sa slavnima na eventima

Većina ljubitelja sporta bila bi sretna da mogu redovito posjećivati utakmice svojih omiljenih klubova, ali za Blue Ivy to je samo uobičajena rutina. Često je se može vidjeti kako sjedi uz sportske terene sa svojom obitelji na košarkaškim utakmicama i Super Bowlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:15