HOLIVUDSKI REMAKE

DiCaprio i Gyllenhaal u dvoboju za prava na danski film ‘Druk‘, evo tko je odnio pobjedu

Nije dugo trebalo da Hollywood stavi svoje šape na danski film "Druk", koji je nakon brojnih nagrada osvojio i Oscara
Druk, danski film
 screenshot

Nije dugo trebalo da Hollywood stavi svoje šape na danski film "Druk", koji je nakon brojnih nagrada osvojio i Oscara za najbolji međunarodni film.

Nakon nominacije za Zlatni globus, berbe na ovogodišnjoj EFI i Cesarima ostvarenje redatelja Thomasa Vinterberga (51), s glavnim glumcem Madsom Mikkelsenom (55), sada će doživjeti i američki remake, a glavnu ulogu odigrat će Leonardo DiCaprio (46). Prava na novu verziju kupila je, kako izvještava Variety, upravo njegova producentska kuća Appian Way, a u borbi za otkup DiCaprio je pobijedio Jakea Gyllenhaala (40) i njegovu tvrtku Nine Stories.

image
Leonardo DiCaprio
Marka/Alamy/Alamy/Profimedia

Vinterberg, inače poznat po tome da je s Larsom von Trierom autor manifesta Dogma 95, koji između ostalog zaziva autorske filmove bez specijalnih efekata i tehnologije, ostaje uključen u remake i bit će izvršni producent.

image
screenshot

"Druk" je inače u kritičarskim osvrtima hvaljena dramedija o neobičnom eksperimentu četiriju sredovječnih profesora koji zbog privatne i profesionalne krize odlučuju svaki dan piti ograničene količine alkohola kako bi bili sretniji i uspješniji.

Riječ je naime o konceptu norveškog psihijatra Finna Skaarderuda, koji smatra da ljudi, ustvari, pate od kroničnog nedostatka alkohola u krvi. Po toj teoriji, svi mi bismo bili kreativniji, sretniji i uspješniji kad bismo stalno održavali razinu od 0,5 promila alkohola u krvi, a jedno je od pravila da se ne pije poslije 20 sati navečer.

image
screenshot

Naravno, u filmu glavni junaci tu dozu nakon početnog uspjeha povećavaju, što dovodi do ozbiljnijeg zapleta. Vinterberg je inače i sam u životu prošao tragediju, što je spomenuo u svom pobjedničkom govoru na dodjeli Oscara. Njegovu 19-godišnju kćer pregazio je nepažljivi vozač (jer je u vožnji tipkao na mobitel) upravo u vrijeme kad se počeo snimati "Druk".

- Htjeli smo napraviti film koji slavi život, a na kraju je ispao spomenik njoj. Ona je dio ovog čuda i mislim da odnekud gore upravlja svime - rekao je Vinterberg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:14