NA STUPU SRAMA

Desetak ljudi tvrdi da su bili žrtve slavnog dizajnera, on sve poriče: ‘Pipkao nas je u klubovima‘

Otkopčao mi je hlače i zgrabio me za penis pred gomilom ljudi. Potpuno sam se ‘smrznuo‘, kaže student o incidentu s Alexanderom Wangom
Alexander Wang 
 AMMAR ABD RABBO/AFP/Profimedia

Američkog dizajnera Alexandera Wanga (37) student dizajna interijera njujorške visoke škole Parsons School of Design, 21-godišnji Keaton Bullen, optužio je za seksualno napastovanje. On je za BBC izjavio da ga je Wang napao u noćnom klubu Fishbowl u New Yorku 2019. godine.

Dizajner odbacuje takve tvrdnje, no strani mediji pišu kako visokoprofilirana odvjetnica Lisa Bloom trenutačno zastupa već 11 klijenata koji Wanga optužuju za slično nepropisno ponašanje.

- Bio sam s prijateljem, a Alexander nas je u jednom trenutku pozvao za svoj stol. Ponudio nas je bocom votke i odveo na plesni podij. U ranim jutarnjim satima počeo me seksualno napadati. Odjednom mi je otkopčao hlače i počeo me hvatati za penis pred gomilom ljudi. Potpuno sam se 'smrznuo'. Još mi je rekao kako me želi povesti kući sa sobom... Osjećao sam se grozno, pobjegao sam najbrže što sam mogao - ispričao je Keaton.

Kaže kako još nije poduzeo nikakve pravne korake protiv Wanga jer se boji osude javnosti, ali osjeća se dužnim podržati druge koji su se također javili sa sličnim optužbama.

Paul Tweed, jedan od odvjetnika slavnog dizajnera, koji je od 2012. do 2015. bio kreativni direktor u Balenciagi, izjavio je kako trenutačno čeka nadzorne snimke iz kluba za koje vjeruje da će u potpunosti opovrgnuti studentove tvrdnje.

image
Alexander Wang snimljen s Jennifer Lopez 2019. godine
John Parra/Getty Images/Profimedia

Protiv Wanga u prosincu prošle godine na TikToku je progovorio i britanski model Owen Mooney (26). Optužio ga je za seksualno uznemiravanje tijekom koncerta u njujorškom noćnom klubu u siječnju 2017. godine.

- Iskoristio je gužvu u kojoj se nismo mogli niti pomaknuti i počeo me dodirivati po nogama i međunožju. Bio sam u potpunom šoku - izjavio je tad Owen.

@owenamooney

Reply to @hannah_mantanna yep, Alexander Wang is a sexual predator, pass it on #fyp #foryoupage

♬ original sound - Owen Mooney

I građevinar Nick Ward (28) na Twitteru je napisao kako je u rujnu 2017. bio Wangova žrtva u noćnom klubu Brooklyn Mirage u New Yorku - i njega je, kaže, dirao po intimnim dijelovima tijela. Dizajner pak tvrdi kako te noći uopće nije bio u spomenutom klubu.

A svoju priču o seksualnom uznemiravanju s javnosti je sad podijelila i 24-godišnja DJ-ica Gia Garrison.

- Upoznali smo se u VIP prostoru kluba Slake na Manhattanu u veljači 2017. Tema zabave bila je avangrada i sjećam se da sam nosila veliki crveni ogrtač koji mi je za tu priliku izradila prijateljica, ispod kojega sam imala bikini i visoke čizme... Plesala sam u Alexanderovoj blizini kad je pružio ruku, zgrabio mi donji dio bikinija i povukao ga prema dolje pred svima - ispričala je Gia.

I David Casavant, koji radi kao model i glazbeni producent, nedavno je za The New York Times izjavio kako mu je Wang iste godine skinuo hlače i rublje u klubu u New Yorku.

- Od tog incidenta odbijam nositi odjeću s njegovim potpisom na setu - rekao je Casavant.

- Nikad se nisam tako okrutno ponašao, ogorčen sam zbog svih tvrdnji koje su apsolutno lažne i gnusne - stoji u priopćenju koje je nedavno potpisao sam Wang.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:26