IZLAZI AUTOBIOGRAFIJA

Članica jedne od najuspješnijih girl bendova otkrila: Zbog Jesy smo sve morale potražiti psihološku pomoć

Little Mix bile su nerazdvojne gotovo desetljeće i postale su najveća ženska grupa nakon Spice Girls

Leigh-Anne u svojoj autobiografiji ”Believe” piše o osjećima nakon raspada Little Mixa

 Profimedia/

Sestrinska veza Little Mixa pomogla im je da pobjede u X Factoru 2011. i da nastave prodavati milijune ploča, osvoje pet UK No1 i rasprodaju brojne koncerte u arenama.

Sada je pjevačica Leigh-Anne Pinnock (32) otkrila kako su sve tri članice benda potražile psihološku pomoć nakon što je odluka Jesy Nelson da napusti grupu u prosincu 2020. dovela hrpu problema u odnosima s javnošću – ratovi s obožavateljima i bezbrojne vijesti o međusobnim sukobima.

Pjevačica tvrdi da je Jesyn nagli izlazak iz benda u prosincu 2020. ostavio nju, Perrie Edwards (30) i Jade Thirlwall (30) "traumatizirane" i da im treba savjetovanje.

image

Jesy Nelson 2019. u Little Mixu

Farrell/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Farrell/backgrid/backgrid Uk/profimedia

O razilasku u autobiografiji

„Bilo je složeno i bolno pomiriti se s tim. Sve smo to osjetile, tu bol i tugu. Sve se to činilo kao čudan prekid, a ja nisam bila spremna na to”, piše Leigh-Anne u svojoj autobiografiji „Believe” koja izlazi 25. listopada.

„Nisam bila spremna na intenzitet tih emocija. Dogodilo se naglo i bilo je tužno, a onda je bilo zbrkano, što je sve učinilo još bolnijim.”

Jesy (32) rekla je tada da odlazi iz grupe zbog problema s mentalnim zdravljem i zbog pritiska slave.

„Istina je da je članstvo u bendu uzelo danak na mom mentalnom zdravlju. Stalni pritisak je prisutan kad si u ženskoj grupi i živjeti po tuđim očekivanjima je jako teško. Dođe vrijeme u životu kada trebamo brinuti se o sebi radije nego se fokusirati na to da drugi ljudi budu sretni”, rekla je Jesy tada.

image

Little Mix kao trio u Londonu 2022.

Belcher/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Belcher/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Mjesec dana prije napuštanja benda, Jesy je izazvala zabrinutost jer se povukla iz finala BBC-jevog talent natjecanja „Little Mix: The Search” i s „Europe Music Awardsa” gdje su trebale nastupiti.

Prema izvješćima, Jade, Leigh-Anne i Perrie saznale su da Jesy odlazi iz benda preko odvjetnika, a ona ih je naknadno i blokirala na društvenim mrežama. Bend je na pauzi, sukladno odluci koju su donijeli u svibnju 2022., a Leigh-Anne sada ima solo karijeru.

„Tijekom svoje karijere bila sam na terapiji. Kad smo odlučili pauzirati Little Mix, osjetila sam potrebu vratiti se. Sve smo. Bile smo obitelj, nas četiri smo bile kao sestre i to od tinejdžerskih dana, pa nije pretjerano reći da je gubitak članice benda traumatično iskustvo. Kada dugo vremena osjećate ljubav i podršku od druge osobe, a to odjednom nestane, nikada ne shvatite u potpunosti zašto je bolno.”

Iako je Jesyn odlazak bio bolan, Leigh-Anne kaže da je terapija pomogla svim članicama benda.

„Terapija mi je pomogla, pomogla je svima nama da procesuiramo što se dogodilo i da se nosimo s emocijama koje su došle s time. Sav taj nered daleko je iza mene i nije vrijedan komentiranja. Nastavile smo dalje u nešto ljepše i jače.”

Koristila je knjigu kako bi govorila s ponosom što su ona, Perrie i Jade postigle kao trio, između ostalog prodale su 25 arena na turneji i postale su prva grupa ikada koja je osvojila British Group na Brit Awards 2021.

„Iskustvo je još više zbližilo nas tri zajedno”, piše Leigh-Anne.

image

Little Mix kao trio u Londonu 2022.

Belcher/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Belcher/backgrid/backgrid Uk/profimedia

„Držale smo se zajedno tih posljednjih mjeseci. Jade i Perrie bile su jedine osobe koje su znale kako je osjećati sve kroz što smo prošle.”

U mjesecima nakon Jesynog odlaska kružile su glasine o sukobima unutar benda.

Online rat

Jesy je tijekom karijere otvoreno govorila koliko voli R&B, a u listopadu 2021. započela je solo karijeru u tom smjeru donoseći novi zvuk u debitantskom singlu „Boyz” u kojem je gostovala Nicki Minaj. Zbog tog spota Jesy je bila optužena za „black fishing”, odnosno postupak kada javna osoba bijele rase čini sve u svojoj moći da bi izgledala kao crnac. Jesy je negirala optužbe, ali se ispričala ako je nekoga nenamjerno povrijedila, a objasnila da je spot kreiran iz njezine ljubavi prema žanru.

Procurile su poruke između Leigh-Anne i influencerice NoHun iz kojih se može zaključiti da je Leigh-Anne prozvala Jesy „black fish”. U vezi te situacije Leigh-Anne piše u memoarima da je osjećala paralizirajuću tjeskobu dok je gledala što se događa i oporavljala se od carskog reza jer je u kolovozu 2021. dobila blizance sa sadašnjim suprugom i nogometašem Andreom Grayem (32).

Dok se događao rat online, novopečena majka trudila se izbjegavati društvene mreže, čak i mobitel, ali svejedno bi osjećala anksioznost zbog toga što se događa online.

„Onda me nešto prekrasno izvuklo iz te spirale – moja beba mi se nasmiješila prvi puta”, piše Leigh-Anne.

image

Little Mix kao trio u Londonu 2022.

Belcher/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Belcher/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Dodaje kako je uživala u vremenu koje je Little Mix bio četvorka. Prvi put su se upoznale 2011. kada su samostalno došle na audiciju „The X Factora”. Bile su prva grupa koja je pobijedila na „The X Factoru”.

„Sada vidim da ništa što se dogodilo od našeg rastanka ne može nam uzeti ono što smo imale. Ljubav koju smo osjećale jedna za drugu je bila valjana i stvarna, nije važno što se dogodilo nakon toga. Ta sjećanja su mi draga i istinita. Ta iskustva su me izgradila u osobu koja sam danas i ništa od toga nikad neće biti izbrisano”, piše pjevačica u memoarima.

Jesy je za The Sun govorila u travnju i priznala da i dalje nije u kontaktu s curama iz Little Mixa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:07