OPTUŽNICA

Član snimateljske ekipe filma ‘Rust‘ tužio producente i Baldwina: ‘Osjetio sam barut na licu‘

Svetnoy je u tužbi rekao da su ga prilikom incidenta na setu pogodili komadići metka te da je zadobio emocionalne i psihičke ozljede

Svetnoy i Hutchins.

 Handout/Afp/Profimedia

Jedan od članova snimateljske ekipe filma "Rust" odlučio je tužiti producente filma, Aleca Baldwina i još nekoliko drugih članova ekipe koji su bili zaduženi za oružje na setu, a u optužnici stoji da su upravo oni glavni krivci za kršenje sigurnosnih protokola koji bi spriječili nesreću u kojoj je poginula snimateljica Halyna Hutchins, piše NBC.

U optužnici stoji da je Serge Svetnoj, električar zadužen za rasvjetu, stajao samo nekoliko metara od Aleca Baldwina tijekom snimanju u Novom Meksiku dok se ostatak ekipe pripremao za scenu u kojoj je Baldwinov lik trebao izvući revolver iz futrole na ramenu i uperiti ga prema kameri. Baldwin je odbacio optužbe da uvjeti na snimanju nisu bili sigurni.

Kad je pištolj opalio, bio je to "najglasniji pucanj koji sam čuo tijekom snimanja", tvrdi Serge.

- Osjetio sam neobičan i zastrašujući zvuk koji je vjerojatno bio zrak pod pritiskom koji je dolazio s moje desne strane. Na desnoj strani lica sam osjetio barut - ispričao je.

Optužuje producente i ostale članove ekipe zbog nemara zbog kojeg je revolver predan bez prethodne provjere. Štoviše, pomoćni redatelj Dave Halls čak je najavio da je Baldwinu predao pištolj koji nema pravu municiju, što se pokazalo netočnim. Posljedica nemara je smrt 42-godišnje Hutchins, a ranjavanje 48-godišnjeg redatelja Joela Souze.

image

Svetnoy i Hutchins.

Handout

Svetnoy ističe da mu je Hutchins bila prijateljica i da je s njom radio na devet filmova od 2017. te da ju je upravo on držao dok je ležala i krvarila nakon pucnjave.

Nadalje, Svetnoj je na konferenciji za novinare u srijedu rekao da je njegova tužba slanje poruke svjetskim producentima, "tražeći ih da ne štede novac na ekipi i angažiraju profesionalce".

- Nisam krivio, i još uvijek ne krivim, samo jednu osobu - rekao je Svetnoj.

“Mnogo je ljudi uključeno u proces snimanja filma. Svaka osoba treba raditi svoj posao i preuzeti punu odgovornost za njega - zaključuje član snimateljske ekipe.

Svetnoy je u tužbi rekao da su ga prilikom incidenta na setu pogodili komadići metka te da je zadobio emocionalne i psihičke ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:50