Proslavljena jugoslavenska loto djevojka Suzana Mančić obožava kuhati i ne krije da joj je to jedan od omiljenih hobija. Ljubav prema kuhanju naslijedila je od svoje majke Vere, a sada je Suzana odlučila otkriti obožavateljima svoj recept za najukusniju sarmu.
– Dvije glavice luka propržim na masti, dodam 600 grama mljevenog mesa i češnjak, koji obavezno stavljam u svako jelo. Može se naribati i jedna mrkva, a kad je to gotovo, dodam rižu i krenem ih zamatati. Mislim da je cijela poanta u savijanju, da budu iste veličine. Ne volim velike sarme, moraju biti male i ukusne, dobro zamotane. Kad se poslože u lonac, dodam vodu, a možete staviti i cijelu rajčicu ili papriku, i onda sve to staviti na laganu vatru da se kuha najmanje tri sata. Ja volim na kraju i malo zapeći u pećnici tako što ih prekrijem preostalim listovima kupusa. A za razliku od ljubavi koju ne valja podgrijavati, sarma je sutradan još bolja. I posna verzija sarme, bez mesa, izuzetno je ukusna. Na poprženi luk dodam rižu da se još malo poprži, naribanu mrkvu, grožđice, sjeckane ili mljevene orahe, otkrila je bivša Loto djevojka za srpski portal Paparazzo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....