ČVRSTO ‘NE‘?

Charlesova krunidba se bliži, hoće li doći do sukoba? ‘Ne žele Harryja tamo. Još da napiše novo džepno izdanje...‘

Vojvoda od Sussexa u posljednje se vrijeme pojavljuje u američkim emisijama ismijavajući kraljevski protokol

Princ Harry i kralj Charles

 Profimedia

Princ Harry neće biti dobrodošao na očevu krunidbu u svibnju, a razlog tome su salve kritika upućene na račun njegove obitelji u njegovoj novoj knjizi, tvrdi izvor za Daily Mail.

Britanski tabloid The Sun piše kako su članovi kraljevske obitelji odbijali provoditi vrijeme s Harryjem u slučaju da njihovi razgovori "završe u mekom izdanju njegovih memoara". Nije jasno hoće li kralj Charles pozvati svog mlađeg sina na krunidbu, odnosno, hoće li princ Harry prihvatiti poziv.

image

Princ Harry

Cbs/Planet/Profimedia/Cbs/planet/profimedia

Naime, vojvoda od Sussexa u posljednje se vrijeme pojavljuje u američkim emisijama, pritom ismijavajući kraljevski protokol kako bi promovirao svoje bestseler memoare, "Spare". U jednoj od emisija upitan je hoće li ići vidjeti očevu krunidbu u svibnju, a vojvoda od Sussexa rekao je Tomu Bradbyju da se "mnogo toga može dogoditi do krunidbe".

image

Kralj Charles III.

Ian Vogler/Afp

Jedan od izvora tvrdi da kraljevska obitelj očekuje da će "Harry i Meghan već pronaći razlog zašto da ne budu tamo". Njegova je obitelj navodno zatečena i povrijeđena količinom detalja o njihovim životima koje je iznio u javnost.

Izvor je za The Sun rekao da je bilo rasprava unutar obitelji, ali da oni ne žele da njihovi privatni razgovori koje će možda voditi na krunidbi dospiju u "džepno izdanje Sparea."

image

Knjiga ‘Spare‘

Scott Olson/Getty Images Via Afp

Krunidba, koja bi se trebala održati za samo 16 tjedana, bit će skromnija nego ikad prije, što je odraz ambicija kralja Charlesa za smanjenom monarhijom. Palača tek treba objaviti planove za ceremoniju, a popis gostiju još nije dogovoren.

Ipak, organizatori su rekli da će događaj "odražavati današnju ulogu monarha" i "gledati prema budućnosti, iako je ukorijenjen u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši".

image

Kralj Charles III.

Jacob King/Afp

Ranije ovog tjedna objavljeno je da se Njegovo Veličanstvo pomirilo s Harryjevim nedolaskom na proslavu 6. svibnja, a izvor je objasnio da obitelj očekuje da će Sussexovi pristojno navesti razlog zašto ne dolaze, čak i ako budu pozvani.

Posljedice objavljivanja dugo očekivanih memoara princa Harryja nastavljaju se, unatoč tome što je vojvoda od Sussexa više puta tvrdio da bi želio uspostaviti vezu sa svojom obitelji. Kralj Charles dostojanstveno je šutio tijekom cijele Harryjeve promotivne turneje, ali je izgledao poprilično ljuto dok je jučer sjedio za volanom svog automobila u blizini Birkhalla. To je bio prvi put da je viđen u javnosti otkako se njegov najmlađi sin pojavio u američkim talk show emisijama pijući tekilu i ismijavajući kraljevske protokole kako bi promovirao svoju kontroverznu autobiografiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:31