TUŽBA ZA SNAHU

Charles išao kod odvjetnika: ‘Dosta mu je Meghaninih bombastičnih izjava i sramoćenja Windsora. Završit će na sudu‘

Izjava vojvotkinje od Sussexa kako bi mogla napisati ‘razotkrivajuću‘ knjigu izazvala je bijes u britanskoj kraljevskoj obitelji

Dobra stara vremena, pričevi Charles, Harry i William, sa suprugama Camillom, Kate i Meghan, te kraljica Elizabeta II. na balkonu Buckinghamske palače 2018. godine

 Tolga Akmen/Afp

U dvije godine otkako su se Harry (37) i Meghan (41), vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, iz Velike Britanije preselili u SAD, moto kraljice Elizabete II. (96), Harryjeve bake - "Nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj" - mnogo se puta učinio kontraproduktivan. Jer, Harry i njegova supruga Meghan, ne prestaju iznositi ozbiljne optužbe protiv kraljevske obitelji, a ostali uglavnom šute.

Najviše štete nanijele su Meghanine više puta ponavljane tvrdnje o navodnom rasizmu i maltretiranju, iznesene u podcastovima, TV emisijama i komentarima u američkom tisku.

image

Meghan Markle

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/

No, oni koji su pomislili da će bivša glumica koja je postala vojvotkinja i poduzetnica, malo zastati nakon što je otkriveno da kraljica Elizabeta koja ljeto provodi u dvorcu Balmoral, ima sve više zdravstvenih problema, prevarili su se. Kraljica, nakon velike proslave 70. godišnjice vladavine u lipnju, većinu obaveza i dužnosti prepušta drugim članovima obitelji, ponajviše princu Charlesu i "štedi snagu".

No, Meghan je prošlog tjedna, malo prije puta sa suprugom na Otok, u intervjuu natuknula kako bi (da želi) mogla napisati knjigu u kojoj će "reći sve". Harry, koliko je poznato takvu knjigu već piše, "iz svoje perspektive", a prema zadnjim informacijama trebala bi se pojaviti na tržištu prigodno i zgodno za zaraditi koji dolar, oko Božića ove godine.

image

Meghan Markle

Daniel Leal/Afp

Meghan je u razgovoru za američki magazin The Cut rekla: "Zanimljivo, nikad nisam morala potpisati ništa što me ograničava da govorim."

Koliko god situacija bila "zanimljiva" za Meghan, kraljevski insajderi su za portal Woman‘s Day otkrili da su u Buckinghamskoj palači njezine komentare shvatili kao - prijetnju.

- Mogu govoriti o svojem cijelom iskustvu u i mogu odlučiti da to ne učinim - rekla je Meghan što su mnogi u Ujedinjenom kraljevstvu opisali kao ruganje i upozorenje. Kritičari kažu kako Harryjeva ambiciozna supruga misli da je suptilna, no njezine je namjere lako pročitati.

Meghan je također rekla da je uložila "aktivan napor" da oprosti kraljevskoj obitelji "posebice kada zna da može reći bilo što".

Upravo je taj komentar, kažu izvori, bio kap koja je prelila čašu princa Charlesa (73).

- Izjava je bila zamišljena kao prijetnja i Charles je to tako shvatio - rekao je insajder iz Palače za Woman‘s Day - Kad je to pročitao, znao je da Meghan jasno daje do znanja da nikada neće prestati s glupostima i da je vrijeme da se nešto učini.

Budući britanski kralj i Meghanin svekar, tvrdi ovaj portal, već se posavjetovao s odvjetnicima o tome "kako se nositi s Meghan".

- Kraljica javno ne govori i ne reagira na privatne probleme u obitelji, ali Charles je drugačiji - tvrdi izvor, koji objašnjava da je prijestolonasljednik pod iznimno jakim pritiskom da nešto poduzme u vezi s neprekidnim napadima na kraljevsku obitelj. Unutar Palače, kažu upućeni, sve je više sugestija da je vrijeme za pravno upozorenje vojvotkinji od Sussexa.

- Charles želi da ona zna da se ne može još dugo oslanjati na kraljičinu tradicionalnu šutnju i da će kraljevska obitelj uzvratiti - dodaje insajder.

U posljednjim javnim nastupima Meghan, standardno, nije zaobišla i Cambridgeove, princa Williama i Kate Middleton.

Rekla je kako ona zbog pritiska fotografa, ne bi mogla svoju djecu dovoziti i odvoziti (misleći na školu) kada bi Archie (3) i Lilibeth (1) odrastali u Velikoj Britaniji.

image

Princ William i supruga Kate često vode djecu sami u školu

Aaron Chown/Afp/Profimedia/Aaron Chown/Afp/Profimedia

- Žao mi je što imam problem s tim. To me ne čini opsjednutom privatnošću. To me čini snažnim i dobrim roditeljem - izjavila je Meghan koja dobro zna da njezina šogorica, i jednog dana kraljica-supruga Kate često sama vodi djecu u školu.

Meghan je, osim intervjua, u svojem novom podcastu Archetypes na Spotifyju koji je dobio dosta pohvala, ali još više kritika, izrekla niz komentara o životu u kraljevskoj obitelji i samo dodatno produbila jaz koji se, valjda, počeo otvarati onog dana kada je glumica ušla u vezu s princom Harryjem.

image

Meghan Markle pokrenula je novi podcast

Sportify/Ferrari/Profimedia/Sportify/Ferrari/Profimedia

Ona i Harry ovaj tjedan borave na Otoku, gdje će se susresti s predstavnicima niza humanitarnih organizacija "do kojih im je stalo iz dna duše", te govoriti na skupovima u Manchesteru i Londonu. Iako će dio vremena provesti u svojem domu, Frogmore Cottage, u koji se nalazi na kraljevskom posjedu Windsor, čini se da se neće susresti ni s kim od ostalih članova obitelji.

Princ Charles dugo pokušavao biti posrednik i radio sve da mlađeg sina i snahu pokuša barem malo vratiti u okrilje Windsora. Nije odustajao ni kada su se pojavile bombastične najave da će u svojoj biografiji Harry posebno napasti njegovu suprugu Camillu. Prije nekoliko dana, britanski su mediji pisali da je Charles ponudio paru i da ovog tjedna dođu u njegovu rezidenciju u Balmoralu ali oni su to odbili. Sada je, izgleda, i njegovu strpljenju došao kraj.

image

Princ Harry i Meghan Markle

Aaron Chown/Pa Images/Profimedia/Aaron Chown/Pa Images/Profimedia

- Ako misle da će dobiti tretman na crvenom tepihu, varaju se - kaže izvor koji kaže da je posljednji Meghanin intervju umanjio svaku nadu u pomirenje - Stvarno ne može ni pretpostaviti da je dobrodošla. Ovaj put je otišla predaleko.

Većini kritičara para koji u SAD-u gradi medijsku karijeru, najviše zabrinjava utjecaj cijele priče sa Sussexima na 94. godišnju kraljicu. Vladaricu poznatu po nevjerojatnoj vitalnosti, ženu koja je tek odnedavno počela ozbiljnije osjećati godine, na Otoku obožavaju, dok su Meghan i Harry već dugo najomraženiji članovi kraljevske obitelji. Britanci strahuju da svaka medijska bomba koju Sussexovi bace s druge strane Atlantika, uzima svoj danak i čini vladaricu još krhkijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:31