MICHAEL K. WILLIAMS

Četvorica uhićena zbog predoziranja zvijezde ‘Žice‘: Prijeti im do 40 godina zatvora, a jednome i doživotna kazna?

Četvorica muškaraca navodno su nastavili prodavati drogu na Manhattanu i Brooklynu čak i nakon što su saznali za Williamsovu smrt

Michael K. Williams

 Rodrigo Varela/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Četiri muškarca uhićena su jer su navodno bili dio organizacije za krijumčarenje droge koja je prodala smrtonosni heroin glumcu i producentu Michaelu K. Williamsu, navodi se u priopćenju američkog državnog odvjetništva južnog okruga New Yorka.

Williams, koji je bio najpoznatiji po ulozi Omara Littlea u HBO-ovoj televizijskoj seriji "Žica", pronađen je mrtav u rujnu 2021. godine u svom stanu u New Yorku. Kasnije je utvrđeno da je umro od slučajnog predoziranja.

Irvin Cartagena (39), Hector Robles (57), Luis Cruz (56) i Carlos Macci (70) uhićeni su i optuženi za "distribuciju i posjedovanje s namjerom distribucije analog fentanila, fentanila i heroina", stoji u sudskim dokumentima. Optužnica predviđa obaveznu minimalnu kaznu od pet godina zatvora, a maksimalnu kaznu od 40 godina.

Četvorica muškaraca navodno su nastavili prodavati heroin s fentanilom na Manhattanu i Brooklynu čak i nakon što su saznali za Williamsovu smrt, tvrde tužitelji.

"Smrtonosne opioide poput fentanila i heroina nije briga za to tko ste ili što ste postigli", rekao je američki tužitelj Damian Williams i dodao: "Oni samo hrane vašu ovisnost i dovode do tragedije. Južni okrug New Yorka i naši provoditelji zakona neće odustati. Primijenit ćemo svaku silu. I nastavit ćemo smatrati odvgovornima dilere koji vam guraju ovaj otrov, iskorištavaju tuđu ovisnost i uzrokuju besmislenu smrt."

Cartagena, koji je navodno osobno dao Williamsu heroin s fentanilom i analog fentanil, također je optužen za izazivanje glumčeve smrti i suočava se s minimalnom zatvorskom kaznom od 20 godina te maksimalnom kaznom doživotnog zatvora. Sudit će mu se pred saveznim sudom u Portoriku, gdje je uhićen, dok će se Roblesu, Cruzu i Macciju suditi na Manhattanu pred američkim sucem Stewartom D. Aaronom, stoji u priopćenju za javnost, a prenosi CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:57