ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Céline Dion na rubu suza opet odgodila turneju: ‘Teško hodam i ne mogu pjevati na način na koji sam navikla‘

Nedavno mi je dijagnosticiran vrlo rijedak neurološki poremećaj koji pogađa jedan od milijun ljudi, požalila se slavna pjevačica

Celine Dion

 Profimedia/

Kanadskoj glazbenoj divi Céline Dion (54) dijagnosticiran je tzv. sindrom ukočene osobe (stiff person syndrome - SPS), zbog kojega joj se mišići nekontrolirano napinju. Oboljeli od spomenutog stanja u konačnici ne mogu hodati i govoriti, a za bolest još nema lijeka, osim tretmana za usporavanje njezina napredovanja, prenosi Daily Mail.

Dion kaže kako čini sve što može kako bi smanjila simptome. Pjevačica je u četvrtak na rubu suza obožavateljima na Instagramu priopćila kako je zbog svega bila primorana otkazati svoju europsku turneju.

- Pozdrav svima! Žao mi je što mi je trebalo toliko dugo vremena da vam se obratim. Jako mi nedostajete i jedva čekam opet biti na pozornici. Kao što znate, uvijek sam bila poput otvorene knjige i sad sam spremna sve vam reći. Već dugo se borim sa zdravstvenim problemima i bilo mi je jako teško suočiti se sa svojim izazovima i pričati o svemu što sam proživljavala.

Nedavno mi je dijagnosticiran vrlo rijedak neurološki poremećaj koji se zove sindrom ukočene osobe i pogađa jedan od milijun ljudi. Iako još uvijek učimo o ovom rijetkom stanju, sad znamo što uzrokuje sve grčeve koje imam.

Nažalost, ti grčevi utječu na svaki aspekt mog svakodnevnog života, ponekad teško hodam i ne mogu koristiti svoje glasnice za pjevanje na način na koji sam navikla. Boli me što zbog svega navedenoga neću biti spremna za nastavak svoje turneje po Europi.

Imam sjajan tim liječnika koji mi pomaže i svoju dragocjenu djecu koja su mi potpora. Svaki dan naporno vježbam sa svojim terapeutom sportske medicine kako bih vratila snagu, ali moram vam priznati da je to teška borba - iskreno je rekla Céline.

Podsjetimo, slavna pjevačica u sklopu turneje "Courage" trebala je nastupiti i u zagrebačkoj Areni 18. ožujka 2023., no novi datum koncerta prebačen je na 16. ožujka 2024.

Europski dio svjetske turneje "Courage" započet će 6. ožujka 2024. u Pragu, a završiti 22. travnja 2024. u Londonu.

Već kupljene ulaznice vrijedit će za novi datum, a ako vam novi datum ne odgovara, povrat za kupljene ulaznice možete zatražiti isključivo od četvrtka, 8. prosinca 2022. do nedjelje, 8. siječnja 2023. Ulaznice se vraćaju na prodajnom mjestu na kojem su i kupljene. Kupci koji su ulaznice kupili putem weba trebaju se obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Zahtjevi nakon navedenog termina neće biti uvaženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:00