PRINCEZA LEIA

Carrie Fisher dobit će zvijezdu na ‘Stazi slavnih‘: Velika ceremonija održat će se na poseban dan

Poznata je glumica glumila u brojnim filmskim naslovima, ali najviše je se pamti po ulozi u ‘Ratovima zvijezda‘

Carrie Fisher

 Profimedia/

Glumica Carrie Fisher posthumno će dobiti zvijezdu na "Stazi slavnih" u Hollywoodu, objavila je u utorak Gospodarska komora Hollywooda.

image

Carrie Fisher, 2016. godine

Justin Goff/Goff Photos/Profimedia

Ovoj glumačkoj ikoni, najpoznatijoj po ulozi princeze Leije u "Ratovima zvijezda", ime će biti smješteno nekoliko metara od onog njezinog "brata" Lukea Skywalkera, odnosno, glumca Marka Hamilla. Ceremonija otkrivanja zvijezde Carrie Fisher na "Stazi slavnih" održat će se na Hollywood Boulevardu, u blizini kazališta El Capitan, i to 4. svibnja, na datum na koji se obiježava dan serijala "Ratova zvijezda".

image

Carrie Fisher i njena kći Billie Lourd

Jason Merritt/Getty Images/Profimedia

- Sretna sam što će njezina zvijezda biti smještena do zvijezde Marka Hamilla i preko puta zvijezde njezine legendarne majke Debbie Reynolds - rekla je producentica "Staze slavnih" Ana Martinez u izjavi za medije.

Spomenuti Mark Hamill napisao je da je Fisher "trebala dobiti zvijezdu na Stazi slavnih već ranije", a naglasio je da je "itekako zaslužila tu zvijezdu". Također, Billie Lourd, kći preminule Fisher, će prihvatiti zvijezdu u ime svoje majke. Iako je najviše zapamćena kao princeza Leia, Fisher se u svojoj karijeri može pohvaliti višestrukim filmskim i TV ulogama ("Braća Blues", "Šampon", "30 Rock") i nekoliko drama te kazališnih predstava.

image

Carrie Fisher, 1977. godine

United Archives/Topfoto/Profimedia

Podsjetimo, legendarna je glumica preminula u 61. godini, odnosno, u prosincu 2016. godine, nekoliko dana nakon što je doživjela srčani udar tijekom leta iz Londona u Los Angeles. Uz majčinu glumačku karijeru i oca pjevača Eddieja Fishera, Carrie je također uplovila u vode "showbusinessa" poprilično rano.

image

Eddie Fisher i Debbie Reynolds te malena Carrie

The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

U svojoj autobiografiji "Wishful Drinking" otkrila je kako se za pažnju roditelja morala natjecati s gomilom obožavatelja. Roditelji se nisu previše brinuli o njoj pa je opijate probala već s 13 godina i to nakon što je u vikendici roditelja pronašla torbu prepunu marihuane koju su ostavili prijatelji njezine majke. S 28 godina krenula je na odvikavanje od droga, a na sastanke bivših ovisnika išla redovito godinama nakon toga. Nekoliko mjeseci prije smrti, Harvard joj je dodijelio nagradu za životno djelo kao priznanje za njezinu "hrabru i iskrenu" književnu karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:29