VELIKA PODRŠKA

Bruce Willis prvi put viđen u javnosti nakon što je objavljena njegova dijagnoza

Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu, izjavila je glumčeva obitelj

Bruce Willis
 

 Emmett/furla/oasis Films (efo Fi/Afp/Profimedia/

Hollywoodska zvijezda Bruce Willis (67) viđen je prvi put u javnosti nakon što je objavljeno da mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija. Na fotografijama i videu koje je objavio Daily Mail, glumac iz filmskog hit serijala "Umri muški" četvrtak je proveo s dvoje prijatelja u Santa Monici u Kaliforniji.

Inače, glumčeva obitelj ujedinjeno je istupila prije dva tjedna i otkrila kako Willis boluje od okrutne bolesti koja može uzrokovati usporeno kretanje, ukočenost, probleme s ravnotežom i promjene u ponašanju ili govoru.

"Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu. FTD je okrutna bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli i može pogoditi bilo koga. Za osobe mlađe od 60 godina, FTD je najčešći oblik demencije, a budući da postavljanje dijagnoze može trajati godinama, FTD je vjerojatno mnogo rašireniji nego što znamo", izjavile su njegova supruga Emma Heming, bivša supruga Demi Moore i pet kćeri na web stranici Udruženja za frontotemporalnu degeneraciju 16. veljače.

Willisova obitelj istaknula je kako nema lijeka za ovu bolest te da se nadaju da bilo kakva medijska pažnja može pomoći da bi se podigla svijest o potrebama da se ona istraži.

"Bruce je uvijek nalazio radost u životu i pomogao je svima koje poznaje da učine isto. Svijetu je značilo vidjeti kako se taj osjećaj brige vraća njemu i svima nama. Bili smo dirnuti ljubavlju koju ste svi dijelili prema našem dragom suprugu, ocu i prijatelju u ovom teškom trenutku. Vaše kontinuirano suosjećanje, razumijevanje i poštovanje omogućit će nam da pomognemo Bruceu da živi što ispunjenijim životom", stoji u izjavi obitelji.

Prošle godine obitelj akcijske zvijezde prvotno je objavila da on ima afaziju, zdravstveno stanje koje može utjecati na sposobnost osobe da govori, piše i razumije verbalni i pisani jezik i da će se povući iz glume.

Od tada, Willisovi bližnji obavještavaju obožavatelje o njegovom zdravstvenom stanju. Nedavno je Heming (44) ispričala da se sastala sa stručnjakinjom za demenciju Teepom Snow kako bi saznala više o tome kako se brinuti za svog muža.

"Zahvalna sam što sam imala priliku raditi s Teepom Snow koja mi je pomogla u savladavanju vještina kada je u pitanju skrb potrebna kod demencije. Ona je puna ljubavi, suosjećanja i vješti vođa u ovom prostoru koja se snalazi s čistom empatijom.", napisala je manekenka na Instagramu 27. veljačedodajuć da Snow ima "mnoštvo informacija o njezi" na svojoj web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 15:33