ADIDAS TENISICE

Britanski premijer pojavio se u ‘sambicama‘, mladi ga napali: ‘Zbog tebe više nisu cool, sad ih moram prodati‘

Britanski premijer brani svoju naklonost prema ovom modelu tenisica, dok korisnici društvenih mreža kažu da ga je svima uništio

Rishi Sunak u Adidas Samba tenisicama

 X/

Britanski premijer Rishi Sunak ispričao se svim obožavateljima Adidasovih Samba tenisica jer ih je nosio.

Isprika dolazi nakon što je viđen u sivo-bijelo-crnom popularnom modelu ‘sambica‘ tijekom intervjua za Downing Street, a kombinirao ih je uz bijelu košulju, tamnoplave hlače i crne čarape.

Mnogi korisnici društvenih mreža, najčešće pripadnici generacije Z (Gen Z), prigovorili su da im je "uništio vječno cool tenisice" te da će svoj par popularnih Adidas Sambi morati prodati online. Neki modni časopisi, poput ‘GQ‘, čak su i sastavili popis modela tenisica koje bi mu više odgovarale, samo da se riješi Sambi. "U želji da se predstavi kao mlad i moderan, Rishi Sunak uzeo je vječno cool tenisice i uništio ih svima", pisao je ‘GQ‘.

Situacija je eskalirala do te mjere da se Sunak na kraju ispričao što je nosio tenisice koje voli.

"Ispričavam se Samba zajednici. Ali, u svoju obranu, rekao bih da nosim adidasove tenisice, uključujući Sambe, već dugo, dugo godina. Prvi par ovih tenisica poklonio mi je brat prije puno, puno godina, a to je bio božićni poklon. Od tada ih nosim, dugogodišnji sam ljubitelj", rekao je Sunak i otkrio da je ovaj ‘sporni‘ par sam kupio.

Povjesničarka obuće Elizabeth Semmelhack rekla je za Times da bi se njegov potez mogao pokazati kao "smrt" za retro tenisice koje generacija Z obožava.

S druge strane, Sunak, kojeg su napali i zbog nošenja kratkih hlača, rekao je da ga istovremeno "zaintrigira, ali i zabavlja količina usredotočenosti javnost na ono što on nosi."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:37