VELIKI POVRATAK ABBE

Björn, Benny, Anni-Frid i Agnethe okupit će se sljedeće godine i izbaciti čak pet pjesama

Švedski bend Abba izvorno je trebao objaviti nove pjesme krajem ove godine, ali pandemija koronavirusa pomrsila im je planove
Abba
 iz dokumentarca Abba u slikama

Velike vijesti za ljubitelje kultnog benda - Abba će izbaciti nove pjesme!

Naime, Abba će objaviti čak pet, a ne dvije pjesme kako su ranije najavili, a njihovo je okupljanje odgođeno za 2021. godinu. Švedski četveročlani bend izvorno je trebao objaviti nove pjesme krajem ove godine, ali bili su prisiljeni odgoditi te planove zbog pandemije koronavirusa.

image
Swedish pop group Abba
Keystone


- Imao sam priliku provesti sat vremena s Björnom Ulvaeusom iz Abbe preko Zooma. On je u karanteni – i to na svom otoku u Stockholmskom arhipelagu. Snimili su pet novih pjesama. Trebali su biti vani krajem prošle godine... Zbog tehničkih poteškoća i pandemije stvari su odgođene. Ali obećao mi je da će nova glazba biti objavljena 2021. - rekao je Geoff Lloyd, suorganizator podcasta Reasons to Be Cheerful u svom podcastu.

Posljednji studijski album Abbe objavljen je 1982. godine, dok su tri neobjavljene pjesme prezentirane javnosti desetljeće kasnije, 1993. i 1994. godine. Švedski četveročlani bend, koji se sastoji od Ulvaesa, Bennyja Anderssona, Anni-Frid
Lyngstad
i Agnethe Fältskog, postigao je međunarodnu slavu 1974. godine nakon pobjede na pjesmi Eurovizije pjesmom "Waterloo".

image
Članovi ABBE na okupljanju na otvorenju restorana Mamma mia u Stockholmu
Facebook

Na vrhuncu slave, bend su se sastojao od dva bračna para, ali su se obje veze raspale tijekom vremena.

- Prošlo je pola minute i sve je bilo dogovoreno. Nekako smo se vratili u vrijeme... Bilo je tako čudno. Taj je osjećaj među nama bio izvanredan - rekao je Ulvaes govoreći o povratku njih četvero u svibnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:43