BRAČNI BRODOLOM

Bivši svjetski ‘broj 1‘ šokirao sve: ‘Naš brak je nepovratno uništen, tražim razvod!‘

Na US PGA prvenstvu, na kojem će svjetski broj dva u golfu pokušati osvojiti svoju najveću titulu u 10 godina

Rory McIlroy i Erica

 Glyn Kirk/afp/profimedia/Glyn Kirk/afp/profimedia

Rory McIlroy, jedan od najboljih golfera svijeta, podnio je zahtjev za razvod braka od svoje supruge Erice Stoll, nakon što je ustvrdio da je njihov sedmogodišnji brak ‘nepovratno uništen‘.

image
Michael Reaves/Getty Images Via Afp

Ta je šokantna vijest otkrivena na US PGA prvenstvu, na kojem će svjetski broj dva u golfu pokušati osvojiti svoju najveću titulu u 10 godina.

Sudski dokumenti u koje je Telegraph Sport dobio uvid otkrili su da je McIlroy dokumente za razvod predao u ponedjeljak na Floridi, gdje žive on, supruga Erica, i njihova trogodišnja kćer Poppy. Par je u braku sedam godina, a Erica je supruga često pratila na turnirima.

image

Erica Stoll

Patrick Smith/getty Images/profimedia/Patrick Smith/getty Images/profimedia

U zahtjevu za razvod se vidi i da je McIlroy od suda zatražio da provede njihov predbračni ugovor, kao i da provede plan zajedničkog roditeljstva.

- Komunikacijski tim Roryja McIlroya potvrdio je da je zahtjev za razvod podnesen. Rory neće više komentirati ovu situaciju, rekli su njegovi predstavnici.

Par se upoznao na Ryder Cupu 2012. godine, gdje je Erica radila. McIlroy je tada bio u vezi s bivšom tenisačicom Caroline Wozniacki. Zaruke s njom je prekinuo preko telefona, a samo nekoliko dana nakon raskida ostvario je ogroman uspjeh te je toga ljeta osvojio i Open i US PGA, dva velika Majora u razmaku od samo nekoliko tjedana.

image
Michael Reaves/Getty Images Via Afp

Kad je krenula njihova romatična priča, Caroline Wozniacki bila je prva tenisačica svijeta, on, Rory McIlroy, bio je najperspektivniji golfer svijeta, pobjednik US Opena 2011. godine i PGA Championshipa godinu dana kasnije. Nakon što su već bili poslali pozivnice za vjenčanje, nešto se prelomilo u McIlroyu pa ju je nazvao i rekao joj da od svega odustaje.

McIlroy i Erica Stoll posjeduju i vilu na jugu Floride, gdje su im susjedi kapetal Ryder Cupa Luke Donald, košarkaška legenda Michael Jordan i Tiger Woods.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:31