ŠUTIO GODINAMA

Bivši šef Radio Francea konačno progovorio o traču da je bio Macronov ljubavnik; Brigitte se jako razljutila

- Heteroseksualni muškarac ne može imati istinsku vezu sa ženom koja je 24 godine starija od njega rekao je Mathieu Gallet

Emmanuel Macron i Brigitte Macron

 Ludovic Marin/AFP

Mathieu Gallet, bivši šef javnog servisa Radio France, a inače deklarirani homoseksualac, progovorio je prvi put u javnosti o neutemeljenim glasinama da je tajni ljubavnik Emmanuela Macrona. Taj skandal, u razgovoru za The Times, Gallet je okarakterizirao kao odvratan.

Gallet (45) bio je na čelu Radio France kada se krajem 2016. prvi put počeli šuškati da se viđa s Macronom, tada nepoznatim bivšim savjetnikom Françoisa Hollandea koji je isplivao kao ozbiljan predsjednički kandidat.

Macron (44) u braku je s Brigitte Macron (69) od 2007. Tada buduća prva dama Francuske, priča se, silno se razljutila i uzrujala zbog glasina o navodnoj nevjeri svog supruga.

Gallet, koji je u to vrijeme bio u vezi s 20-godišnjim studentom, rekao je kako vjeruje da su glasine ukorijenjene u mizoginiji i želji da se Macron, kojeg je susreo tek nekoliko puta, diskreditira kao predsjednički kandidat.

- Urotnici su si rekli; heteroseksualni muškarac ne može imati istinsku vezu sa ženom koja je 24 godine starija od njega, pa to znači da je gay. To je ideja koja se temelji na apsolutnoj mizoginiji - rekao je za The Times Gallet koji danas radi kao politički savjetnik. Tvrdi kako se u svemu tome osjetila i dobra doza homofobije.

- Oni koji su stvorili ovu glasinu vjerovali su da će francusko društvo reći; ne, ne možemo izabrati gay predsjednika ili prikrivenog homoseksualca. Bili su uvjereni da će ljudi u sebi pomisliti ako skriva stvari o svom privatnom životu, on će sakriti stvari i od nacije - kazao je Gallot.

image

Emmanuel Macron i Brigitte Macron

Bertrand Guay/AFP

No javnost nije bila oduševljena glasinama i ipak je izabrala Macrona.

Ali što se tiče Galleta, on je od tada bio na meti stranih paparazza, postao je viralan na društvenim mrežama i predmetom beskonačnih tračeva, iako su strogi zakoni o privatnosti nametnuti francuskim medijima značili da je priča uglavnom ostala van lokalnih medija.

Gallet, koji je pisao o tom skandalu u novoj knjizi "Jeux de pouvoir" ('Igre moći' u prijevodu), izgubio je posao ubrzo nakon što je Macron izabran, jer se otkrilo da je prekršio zakon o nabavi. Sada radi kao voditelj jednog startupa za podcast. U međuvremenu, Macron je u travnju izborio drugi mandat za predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:02