KNEŽEVSKA OBITELJ

Bivši računovođa razotkrio prljave tajne: ‘Znate li tko je sve radio za princezu? A princ je dao milijune ljubavnicama...‘

Charlene je u prosincu 2014., kad je rodila Jacquesa i Gabriellu, blizance odmah dala na čuvanje dadiljama koje je plaćala oko 100 eura dnevno

Princeza Charlene od Monaka

 Valery Hache/AFP

Princeza Charlene od Monaka (45) zapošljavala je ilegalne imigrante koje je plaćala manje od 105 eura na dan, dok je njezina osobna potrošnja iznosila više od 1,17 milijuna eura godišnje, tvrdi Claude Palmero (67), bivši računovođa princa Alberta, koji je više od dva desetljeća vodio financije za palaču, ali s te funkcije odstupio je u srpnju prošle godine, nakon što se našao usred antikorupcijske afere - naime, optužen je za pronevjeru kneževskih sredstava.

Kako prenosi Daily Mail, sadržaj njegovih pet tajnih bilježnica s detaljima potrošnje monaške kneževske obitelji objavile su francuske novine Le Monde, a iz njih je vidljivo kako su Palmera najviše zabrinjavali upravo ilegalni migranti, koji su činili velik dio Charleneinog osmeročlanog osoblja.

Računovođa je o svemu navodno obavijestio i 65-godišnjeg princa Alberta, a među inkriminirajućim informacijama bila je i ona o "dotičnoj Filipinki koja je vezala pse pod tušem". U pismu napisanom u siječnju 2017., Claude Palmero otkrio je i kako je još jedan zaposlenik s Filipina pet godina ilegalno radio za obitelj, iako je imao samo jednomjesečnu turističku vizu.

- Bio je plaćen 100 eura na dan - napisao je.

image

Princeza Charlene od Monaka i princ Albert

Valery Hache/AFP

Također tvrdi i kako je princeza Charlene u prosincu 2014., kad je rodila Jacquesa i Gabriellu, blizance odmah dala na čuvanje dadiljama koje su bile ilegalne useljenice.

- Novosti o zapošljavanju dadilja - ne samo da su u ilegalke, već su u državu ušle s lažnim putovnicama - napisao je računovođa, koji tvrdi kako je "očajnički pokušavao obuzdati Charleneino opasno trošenje pa ju je u jednom trenutku čak i spriječio u zapošljavanju novog osoblja".

U njegovim tajnim bilježnicama također se navodi kako je princ Albert svake godine trošio milijune s tajnog francuskog bankovnog računa kako bi isplatio svoje bivše ljubavnice i izvanbračnu djecu, među kojima su i Jazmin Grimaldi (31) te Alexandre Coste-Grimaldi (20), koji primaju džeparac od oko 402.300 eura godišnje.

Inače, princ Albert je kćeri Jazmin, kad joj je bilo 25 godina, darovao stan u New Yorku vrijedan oko 2,76 milijuna eura.

image

Jazmin Grimaldi s princem Albertom

Yann Coatsaliou/AFP

Palmero je otkrio i kako je princeza Charlene imala osobnog kuhara, čija je dnevna plaća iznosila oko 292 eura na dan, a stotine tisuća eura dobivala je i njegova obitelj iz Južne Afrike.

U prosincu 2019. zabrinuti računovođa primijetio je da je Charlene potrošila oko 15 milijuna eura tijekom osam godina, unatoč tome što je njezin "džeparac" iznosio 7,5 milijuna eura.

- Ovo je ludo! Nemam apsolutno nikakvu kontrolu nad princezinom potrošnjom - napisao je Claude, koji je 2021. stavio veto na nova zapošljavanja koje je tražila Charlene, koja je tad već imala barem osmero ljudi u svojoj službi.

- Nikad ih nije bilo toliko - komentirao je računovođa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:29