Ispovijest repera Shynea

Bivši Diddyjev štićenik komentirao optužbe protiv glazbenika: "I meni je uništio život"

Presudna je bila pucnjava u noćnom klubu u New Yorku 1999. godine, dok je Diddy hodao s J. Lo, u koju su obojica bili upleteni

Shyne i Sean ”Diddy” Combs 

 Kevin Winter/getty Images/profimedia/Kevin Winter/getty Images/profimedia

Reper i bivši štićenik Seana "Diddyja" Combsa (54), Shyne, rekao je da mu je bivši mentor "uništio“ život nakon pucnjave u noćnom klubu u New Yorku 1999. godine u koju su obojica bili upleteni, ali poriče da je znao išta o trgovini ljudima u svrhu seksualne eksploatacije i o drugim zločinima navodno počinjenima od strane nedavno uhićenog osnivača Bad Boy Recordsa piše The Guardian.

"Jedna od stvari koju ne bi poželio čak ni najgorem neprijatelju jest da bude u zatvoru stoga me ne raduju ničiji problemi bilo obični bilo s kriminalno-pravnim sustavom“, rekao je umjetnik rođen pod imenom Moses Barrow, porijeklom iz Belizea koji je proveo oko osam godina u zatvoru dok je Diddy oslobođen optužbi u vezi s istom pucnjavom

"No želio bi naglasiti da se situacija mora sagledati iskreno. Ovo je netko tko je svjedočio protiv mene dok sam bio na suđenju kao osamnaestogodišnji klinac koji nije želio ništa drugo doli učiniti majku i Belize ponosnim te biti poznat po svojem talentu i osvojiti svijet...Ovo je netko tko mi je uništio život“, nadodao je.

image

Sean "Diddy" Combs

Mark Ralston/afp/profimedia/Mark Ralston/afp/profimedia

Barrowove oštre primjedbe došle su na tiskovnoj konferenciji u četvrtak dok je obavljao svoje dužnosti vođe oporbe u Zastupničkom domu Belizea. Dan ranije, savezni sudac u New Yorku po drugi je put odbio Diddyjev zahtjev da bude stavljen u kućni pritvor nakon što su ga vlasti u utorak privele na temelju optužnice u tri točke i na 14 stranica koje ga terete za trgovinu ljudima u seksualne svrhe, nasilje, prijevaru, prisilu, reketarske zavjera te ohrabrivanje i pripomaganje pri prostituciji.

Novinar je u četvrtak upitao Barrowa (45) je li bio svjestan, ili čak sudjelovao u, nekim od užasnih optužbi protiv glazbenika kao što je organizacija grupnih seksualnih odnosa sa suradnicima koji su se većinom snimali, a u koje su bile uključene žrtve trgovine ljudima. Takve su „zabave“, govori se, većinom bile toliko fizički zamorne za žrtve i samog Diddya da se ohrabrivala konzumacija droge, a sudionici su najčešće dobivali infuzije kako bi se oporavili.

image

P. Diddy

Jr Davis/newscom/profimedia/Jr Davis/newscom/profimedia

"O moj Bože, gospodine, ja nemam nikakve veze s osobnim životom Seana Combsa, naš je odnos bio strogo na profesionalnoj razini“, odgovorio mu je Barrow.

On i Diddy bili su glavni sudionici jednog, tada smatranog najvećeg, suđenja u povijesti nakon pucnjavi u noćnom klubu na Manhattanu prilikom koje je ranjeno troje ljudi. Diddy je tada rekao da kod sebe nije imao pištolj te je pušten na slobodu.

U međuvremenu, Barrow je osuđen za napad zajedno s drugim optužbama, otišao je u zatvor i deportiran je u Belize, umanjujući uspjeh koji je stekao hvaljenim debitantskim albumom. U vrijeme pucnjave Diddy je hodao s pjevačicom Jennifer Lopez koja je također bila uhićena u ovom slučaju no optužbe protiv nje su na kraju odbačene. Lopez do sada nije javno komentirao optužbe za trgovinu ljudima protiv glazbenika, koji se izjasnio da nije kriv.

image

Jennifer Lopez i Sean "P. Diddy"

Mediapunch/shutterstock/Mediapunch/shutterstock

Ako bude osuđen u zatvoru bi mogao provesti cijeli život, a dok se čeka konačna presuda glazbenik je stavljen pod nadzoru u pritvoru u kojem se sada nalazi kako ne bi počinio samoubojstvo. Barrow je u četvrtak rekao da je oprostio Diddyu i krenuo dalje. Priznao je da je kasnije pokušavao vidjeti hoće li glazbenik uložiti nešto novca u obrazovni sustav Belizea te karipske zemlje.

„Nemojmo zaboraviti hladne i čvrste činjenica, ovo je čovjek koji mi je uništio život. Jesam li sretan s onim što prolazi? Apsolutno ne, ja sam drugačiji od mnogih ljudi nitko ne treba propasti kako bi ja uspio, nitko ne treba patiti“, poručio je za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:45