SVE MARADONINE ŽENE

Bivše ljubavi ‘Malog zelenog‘ u okršaju oko bdijenja. Bivša zaručnica u suzama: ‘Za ovo će mi platiti‘

Rocio Oliva je slomljena jer ju je bivša Maradonina supruga spriječila da prisustvuje obiteljskom bdjenju
Maradona i Rocio poljupcem proslavili pobjedu argentiskog tenisača u Zagrebu
 Damir Krajac/Cropix

Argentinac Diego Maradona bio je jedan od najvećih, najtrofejnijih i najuspješnijih nogometaša svih vremena.

Preminuo je u 61. godini života nakon što je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u kojoj se oporavljao nakon nedavne operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak

No, osim brojnih sportskih uspjeha, pamtit ćemo ga i po brojnim ženama s kojima je ljubovao.

Maradona je iza sebe ostavio, blago rečeno, vrlo kompliciranu obiteljsku situaciju. Godinama mu je trebalo da prizna izvanbračnu djecu, a neke nije priznao ni do svoje iznenadne smrti.

Slavni nogometaš imao je samo jednu zakonitu suprugu, Argentinku Claudiju Villafane. Nju je upoznao kada mu je bilo samo 19, a njoj tek 17. Bajkovito vjenčanje organizirali su 1984., a naredna dva desetljeća sve se doimalo idiličnim. On je ostvarivao svoju uspješnu sportsku karijeru, a ona je, pak, radila kao filmska producentica i ganjala glumačku karijeru. Zajedno imaju dvije kćeri Dalmu i Gianninu.

image
Claudia Villafane, jedina Maradonina zakonita supruga, ujedno i bivša
Instagram

Unatoč razvodu 2004., Diego i Claudia ostali su u dobrim odnosima i redovito su putovali zajedno. Sve do 2018. kada ju je umirovljeni nogometaš odlučio tužiti zbog navodne krađe novca kojim je kupila stanove na Floridi.

Kasnije se ispostavilo da u dvadesetogodišnjem braku Maradona baš i nije bio vjeran supruzi. Vjeruje se da je imao niz afera koje su mu 'došle na naplatu'.

Tako je nakon skoro 30 godina negiranja, Maradona priznao sina Diega Jr. Sinagru, kojeg je dobio davne 1986. kada je igrao za talijanski Napoli. Tada je imao aferu s talijanskom manekenkom Cristinom Sinagrom, a kada je ona rodila sina tvrdeći da je njegov, Maradona ga je odbio priznati.

image
Maradona u Nižnjem Novgorodu 2018. na utakmici Argentina - Hrvatska u sklopu svjetskog nogometnog prvenstva
Tom Dubravec/Cropix

U aferu se navodno upleo i papa, a talijanski sud 1995. presudio je u korist majke te potvrdio očinstvo, a Maradona je mladog Diega priznao kao svog tek 2016. U međuvremenu, javilo se još žena iz cijelog svijeta vodeći svoju djecu za ruku i tvrdeći da su Maradonina.

Tako je umirovljeni nogometaš priznao i kćer Janu, koja ga je navodno, vrlo filmski, presrela u teretani u Buenos Airesu. Njena je majka konobarica Valeria Sabalain, a mlada Jana danas je model za donje rublje. Još troje javnosti nepoznate djece kubanskog podrijetla, nogometaš je priznao u travnju prošle godine. Pretpostavlja se tek da su začeta tijekom godina kada se Maradona liječio od ovisnosti na Kubi.

image
Rocio Oliva
Instagram

Maradonino najmlađe dijete, sin Diego Fernando, ima samo sedam godina. Njegovu majku, Veronicu Ojedo, Maradona je ostavio dok je bila u četvrtom mjesecu trudnoće zbog 29 godina mlađe Rocio Olive.

Sada upravo fatalna Rocio privlači najviše pažnje, a njihova je ljubavna priča puna uspona i padova.

image
Diego Maradona u pratnji djevojke Rocio Olive u Zagrebu
Damir Krajac/Cropix

Iako zadnjih godina nisu bili zajedno, a njihov je prekid bio skandalozan, 30-godišnja Rocio na Instagramu se oprostila od Maradone. Objavila dva storyja na kojima su fotografije iz sretnih dana sa slavnim nogometašem, a na jednoj od njih stoji: “Zbogom, moj Diego”.

image
Maradona i Rocio
Instagram/screenshot

Za Marcu je u suzama rekla da su svi proživljeni trenuci s Maradonom bili prelijepi.

- Jako me je volio. Samo mi lijepe uspomene padaju na pamet. Sve što smo proživjeli zajedno bilo je prekrasno. Još ne mogu vjerovati. Nitko ne može vjerovati – rekla je.

image
Maradona i Rocio u Zagrebu slave pobjedu tenisača Juana Martina del Potro
Damir Krajac/Cropix

Maradona i bivša nogometašica u vezi su bili nekoliko godina u kojima su se svađali pa mirili.

image
Rocio Oliva
Instagram

Našli su se u središtu skandala 2014. kada je u javnost procurio video u kojem Maradona nasrće na Rocio. Diego je tada rekao kako joj je samo izbio mobitel iz ruke, a potom su brzo izgladili odnos.

Par je dvije godine kasnije posjetio i Hrvatsku. Naime, Rocio je s Maradonom došla na finale Davis Cupa 2016. u kojem je Argentina pobijedila Hrvatsku s 3:2.

image
Diego Maradona u pratnji djevojke Rocio Olive na meču Davis Cupa u Zagrebu 2016.
Goran Mehkek/Cropix

Konačno, Maradona je 2018. nabavio prsten i službeno zaprosio Rocio na njezinoj rođendanskoj proslavi pred 45 uzvanika, iako su četiri prethodne godine također bili zaručeni. Maradona tada nije mogao suzdržati emocije pa je pustio suze radosnice.

image
Rocio i Maradona u Zagrebu 2016. na Davis Cupu
Ronald Gorsic/Cropix

- Sretna sam što mi je ovo zadnji rođendan kao slobodnoj djevojci te što sam ga proslavila s vama. Moje želje za ovaj rođendan jesu da budem sretna s Diegom, da moja majka i baka žive dugo i da sve koje volim budu zdravi - rekla je tada Rocio.

Prema pisanju španjolskih tabloida, prosidba je bila vrlo romantična, no Maradona je morao čak dva puta zaprositi Rocio. Naime, kada je prvi put izvadio dijamantni prsten i upitao je hoće li se udati za njega, na pozornici je istog trenutka počeo pjevati španjolski pjevač El Polaco pa Maradona nije čuo što mu je djevojka odgovorila.

image
Maradona i Rocio na meču u Zagrebu
Goran Mehkek/Cropix

Kada je pjevač otpjevao svoje, Maradona ju je ponovno upitao isto pitanje, a ona je, naravno, pristala.

No do vjenčanja nije nikada došlo.

Maradona i 29 godina mlađa zaručnica prekinuli su u prosincu 2018. Njihov su prekid pratili svi svjetski mediji jer je Rocio izbacila Maradonu iz kuće koju joj je on kupio. Prekidu su prethodile mnogobrojne svađe. Rocio nije htjela iz Argentine ići u Meksiko, gdje je Maradona u to doba bio trener meksičkog drugoligaša Doradoas de Sinaloa.

image
Maradona i Rocio na meču parova 2016. u Zagrebu
Damir Krajac/Cropix

Novinar Lío Pecoraro je u showu “Todas Las Tardes” na kanalu El Nueve 2018. rekao: "Bivši nogometaš izbačen je iz kuće koju je darovao Oliviji u Bella Visti. Njihova veza je gotova.

- Otkad smo prekinuli, nisam imala nikakav kontakt s njim - otkrila je nedavno Rocio, kako je pisao The Sun, a upozoravala je kako je za sve njegove zdravstvene probleme kriva njegova ovisnost o alkoholu te da čovjek s kojim je provela šest godina svog života hitno treba na odvikavanje.

Sada je, pak, kako javlja The Sun, slomljena i u suzama, jer ju je, tvrdi Rocio, bivša Maradonina supruga spriječila da prisustvuje obiteljskom bdjenju.

image
Claudia Villafane
Instagram

Rocio Oliva nazvala je zabranu 'sramotom' u emotivnom intervjuu pred vratima argentinskog ekvivalenta Bijele kuće.

Navijači su satima čekali u redu ispred Casa Rosade, sjedišta izvršne vlasti i predsjednika Argentinske Republike, u kojemu je izložen Maradonin lijes.

Kasno sinoć, Maradonina bivša supruga Claudia Villafane i njihove dvije kćeri Dalma i Gianinna fotografirane su kako ulaze u zgradu kako bi dovršile detalje uoči intimnijeg bdjenja za pokojnika.

image
Navijači ispred Casa Rosade u kojoj je izloženo tijelo pokojnog Maradone
Alejandro Pagni

Rocio tvrdi da je ona izuzeta s popisa najbliže obitelji i prijatelja pokojnog nogometaša koji su već bili u Casa Rosadi i odali počast Maradoni, te da joj je rečeno da stane u beskrajni red s ostatkom javnosti i navijača ako želi Maradoni odati počast.

image
Navijači koji čekaju kako bi odali počast pokojnom Maradoni
Alejandro Pagni

Dok se borila sa suzama nakon što joj je zabranjen prilazak pokojniku u trenucima prije nego što je širokoj javnosti dopušteno vidjeti Diega u njegovu lijesu, rekla je: “Odluka o tome tko će ući ovisi o Claudiji.”

- Ne znam zašto mi to rade. Sve što sam željela bilo je oprostiti se od Diega. Bila sam mu posljednja partnerica. Imam pravo kao i bilo tko drugi oprostiti se od njega. Trebali bi malo više razmisliti o Diegu koji je sada mrtav – rekla je Rocio.

image
Rocio Oliva
Instagram

U prijetećem i vrlo emotivnom posljednjem komentaru rekla je: “Bog sve vidi i oni će ovo platiti.”

Ranije tijekom dana Rocio je opisala Diega kao "najvažnijeg muškarca u njezinu životu".

- Bio je vrlo važan čovjek u mom životu. Bio je jako dobar prema meni. Mnogo smo se voljeli i uvijek ću ga se sjećati na dobar način. Bio je skroman, dobrotvoran, imao je divovsko srce i zaista je volio život. U srcu su mi lijepe uspomene. Mnogo me volio. I to mi ispunjava dušu – rekla je ranije.

Još nije jasno hoće li Rocio pokušati prisustvovati Diegovu sprovodu. Prema lokalnim vijestima, Maradona bi trebao biti sahranjen kasnije danas na groblju Bella Vista u Bella Visti na sjeverozapadnoj periferiji Buenos Airesa. Na istom su groblju pokopani njegovi roditelji, Diego i Dalma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:07