TEŠKE OPTUŽBE

Bivša zaposlenica Kim Kardashian: ‘Proziva žene da ne rade, a ona je meni platila besplatnim uzorkom kreme‘

‘Više puta sam rekla da ne mogu doći na posao jer sam bolesna. Istina je bila da nisam imala novca za benzin‘, rekla je Jessica DeFino

Kim Kardashian i bivša zaposlenica

 Profimedia/instagram

Jessica DeFino, bivša zaposlenica reality zvijezde Kim Kardashian, iznijela je optužbe na njezin račun kao šefice.

DeFino je rekla da je bila zaposlena u tvrtki za digitalne medije Whalerock Industries, koju je obitelj Kardashian-Jenner angažirala da kreiraju svoje aplikacije 2015. godine.

Kim Kardashian je nedavno razljutila javnost jer je u intervjuu za Variety rekla ženama da "ustanu i počnu raditi" te je dodala kako se "ovih dana čini da nitko zaista ne želi raditi".

image

Kim Kardashian

Image Press/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

DeFino je rekla da se bacila na posao u pokušaju da pokaže svojim nadređenima da zaslužuje "povišicu, promjenu titule, bilo što" i ubrzo je izabrana za zaposlenicu tjedna. Iako sugerira da se nadala da će biti nagrađena povećanjem plaće, s obzirom na to da je u tekstu tvrdila da se financijski teško bori, to se nije ispoštovalo.

U članku se prisjetila nekih nominacija od strane svojih kolega, zbog kojih je osvojila tjednu nagradu, pri čemu je u jednoj opisana kao "izuzetna".

"Dobila sam besplatni uzorak Crème de la Mer", rekla je.

image

Jessica DeFino

Instagram

Između ostalog je navela da je radila danonoćno i mogla si je priuštiti samo jeftinu hranu. Kao što je nedavno objavljeno, opisujući svoje iskustvo, navela je i da si, u jednom trenutku, nije mogla priuštiti ni da napuni svoj automobil benzinom tijekom svog zaposlenja kod reality zvijezde.

"Tokom 2015. godine sam u Los Angelesu radila na Kardashian aplikacijama. Radila sam danonoćno, uključujući vikende. Mogla sam si priuštiti samo jeftinu hranu i ostale potrepštine (iz 99 Cents Only trgovine). Više puta sam rekla da ne mogu doći na posao jer sam bolesna. Istina je bila da nisam imala novca za benzin. Bila sam ukorena zato što sam se istovremeno bavila freelancingom. Kim se užasno ljutila što radim 'sastrane', iako sam od njezine plaće jedva spajala kraj s krajem”, napisala je DeFino, koja se na Kim obrušila u ožujku na Twitteru.

“Bila sam pomoćnica urednika na službenim aplikacijama Kardashian Jenner i nisam zaradila dovoljno novca da bih uspjela”, izjavljuje DeFino u članku. Tvrdila je da je njezina godišnja plaća u početku bila 35.000 dolara (27.000 funti), što je, kako je rekla, "nisko i smiješno" u Los Angelesu.

Tada je bila u srednjim dvadesetima, a na svom bankovnom računu, nakon poreza, završila je s nešto više od 600 dolara tjedno. Iznos je jedva pokrivao troškove hrane, stanarine, računa i plina. Dodatno je naglasila da je gotovo polovica njezina prihoda otišla na najam "upropaštenog stana". Čak je prodavala svoju odjeću u rabljenim trgovinama za dodatni novac.

DeFino je istaknula kako je iz prve ruke vidjela kako su Kardashianke postavile nerealne standarde ljepote i tjerale ostale da ih slijepo prate.

U članku se navodi da Whalerock Industries nije u vlasništvu ili pod upravom obitelji Kardashian-Jenner, pa sestre "vjerojatno nisu bile svjesne" plaća zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:07