LITTLE MIX

Bivša pjevačica slavne grupe u svojoj prvoj solo pjesmi ‘oplela‘ po Simonu Cowellu: ‘Prodala sam dušu...‘

Little Mix je svojom glazbom htio potaknuti osnaživanje žena, ali ih je u tome navodno sprječavala izdavačka kuća

Jade Thirlwall

 Justinpalmer_ldn/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Justinpalmer_ldn/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Pjevačica Jade Thirlwall spremna je još jednom prozvati zvijezdu "The X Factora" i "Britain‘s Got Talenta" Simona Cowella, ali ovaj put sa svojim debitantskim singlom, prenosi Daily Mail. U pjesmi "Angel of My Dreams" Jade pjeva "prodala sam svoju dušu Sycou", Simonovoj izdavačkoj kući. Little Mix, grupa u kojoj je Jade pjevala do 2022. godine, tijekom snimanja svog petog albuma posvađala se s glazbenim mogulom i promijenila izdavačku kuću.

image

Simon Cowell

Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nbc/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Ženski sastavLittle Mix je svojom glazbom htio potaknuti osnaživanje žena, ali su navodno u tome bili spriječeni od šefa. "Album LM5 bio je jako usmjeren na prava žena i naša iskustva u industriji", kazala je pjevačica tada. Simon je pak negirao da se posvađao s grupom, ali je rekao da je bilo napetosti oko autorskih prava za pjesmu "Woman Like Me".

"Bile smo hrabre koliko smo mogle biti s ovim albumom. Još se uvijek suočavamo sa seksizmom u industriji. Rečeno nam je što trebamo, a što ne trebamo činiti. Još uvijek nema dovoljno moćnih žena u industriji u usporedbi s muškarcima i to se mora promijeniti", kazala je Leigh-Anne Pinnock tada. Little Mix zaradio je impresivnih 10 milijuna funti samo 2019. nakon što je napustio Simonovu glazbenu izdavačku kuću 2018.

image

Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall, Perrie Edwards i Jesy Nelson

Akm Images/Backgrid Usa/Profimedia/Akm Images/backgrid Usa/profimedia

"Imali smo dosta rasprava s moćnim ljudima oko toga što želimo učiniti i kako bi se stvari trebale raditi", dodala je. Inače, grupa je osnovana 2011. godine na ‘X-Factoru‘. Njihov prvi album "DNA" plasirao se u deset najboljih i to u deset zemalja, uključujući Englesku i Ameriku. Jade, Leigh-Anne, Perry Edwards i Jesy Nelson na taj su način stekle svjetsku slavu. Jesy je bend napustila 2020., a ostatak pjevačica razišao se 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 09:13