LEKCIJA O LJEPOTI

Bivša manekenka u 58. godini u bikiniju, napali je trolovi: ‘Ne postoji staro i ružno, samo kratkovidno i neuko‘

Porzikova je pokrenula lavinu objava fotografija sredovječnih žena i muškaraca kao podrške u borbi protiv ageizma

Paulina Porzikova

 Instagram

"Sigurno te jako boli kad u tim godinama nastavljaš objavljivati fotografije u bikiniju. Uvijek sam mislio da je lijepim ljudima najteže ostarjeti i postati ružan. Pad je mnogo teži kada si lijep. Molim se da se pomiriš sa svojom smrtnošću", napisao je internetski trol uz fotografiju bivšeg supermodela Pauline Porzikove (57) u bikiniju. Fotografiju je Porzikova objavila na svojem profilu na Instagramu, a njezino tijelo, savršeno utrenirano i mišićavo, izgleda doslovno senzacionalno.

No, ljepotica koja je od 1980-ih nadalje, godinama harala modnim pistama i editorijalima, poznata po zalaganju za rušenje dvostrukih standarda kada su u pitanju godine i starenje žena i borbe protiv ageisma, ni ovaj put nije šutjela, nego komentar objavila i nagradila ga biranim riječima.

- Žena od 57 godina je prestara da bi pozirala u bikiniju bez obzira na to kako izgleda. Tvakve komentare dobijem svaki put kada objavim fotografiju svog tijela. Stariji muškarci su dostojanstveni, starije žene su ružne - napisala je i dodala da oni koji misle da je ljepota u "lijepom izgledu" ne razumiju ljepotu. - Ljepota može biti oštra. Može vas raniti i ostaviti ožiljak. Da biste opazili ljepotu, morate biti sposobni vidjeti. Zato vjerujem da s godinama postajemo ljepši. Zaslužili smo svoju ljepotu, razumijemo što je ona, vidimo bolje. Ne postoji ružno i staro. Samo kratkovidno i neuko.

image

Paulina Porzikova

Screenshot Instagram

Rekla je i da ne objavljuje fotografiju i komentar trola zato što se osjeća loše ili treba suosjećanje svojih pratitelja.

- Ovo objavljujem jer je ovo sveprisutan stav koji treba nestati tako da možemo biti ponosni na svoje godine, kao što i zaslužujemo! - napisala je.

Očekivano, njezine su riječi izazvale mnogo komentara i pohvala.

- Izgledaš nevjerojatno, a tvoje riječi su mudre i pronicljive - napisala je jedna, a druga njezina pratiteljica dodala: "Ummm, da izgledam kao ti s 57 godina, išla bih i u u trgovinu u bikiniju."

Porzikova, koja je prije nekoliko mjeseci sudjelovala u CBS-ovom reality showu 'Beyond the Edge', jednoj varijanti Survivora, još se uvijek oporavlja od problema s kukom koji su joj otežavali kretanje, a koji su počeli tijekom napornih natjecanja u panamskoj džungli. Rekla je da joj je u oporavku pomogla i činjenica da je u dobroj fizičkoj formi, zahvaljujući pilatesu i zdravoj prehrani.

Nekadašnja sutkinja u natjecanju' America's Next Top Model' često govori o prihvaćanju nesavršenosti, o starenju i i godinama.

image

Paulina Porzikova

Screenshot Instagram

- Kad volim nekoga, bilo koga, smatram tu osobu najljepšom na svijetu - rekla je nedavno objavivši fotografiju na kojoj ima potpuno sijedu kosu, bez šminke. - Naravno, vidim ono što je savršeno, od očiju, kože, nogu, linije čeljusti, kose, usana, ali njihove nesavršenosti su ono zbog čega osjećam još jaču ljubav prema voljenima, one ih čine savršenima za mene.

image

Porzikova u realityju Beyond the Edge

Instagram

Prozikova nije stala samo na prenošenju svoje priče o trolu i uvredama, nego je fotografiju s njegovim komentarom objavila i na Twitteru. Reakcije njezinih pratitelja su je šokirale i dirnule.

- Ono što se dalje dogodilo bilo mi je nevjerojatno. Isprva su lijepe zrele žene počele objavljivati ​​vlastite "ružne fotografije na kojima se vidi da pate" u bikinijima. Nakon toga i selfieje njihovih prekrasnih lica. Priključili su se i muškarci, objavljujući "stare i ružne" fotografje s planinarenja, vježbanja, druženja s unucima i supružnicima, fotografije koje pokazuju kako uživaju u životu. Iznenađujuće (za Twitter) "lajkali" su međusobno objave, komentirajući s ljubavlju i dostojanstvom. Rasplakala sam se i dugo nakon ponoći listala i komentirala ovaj val međusobne podrške. Tu jednu noć svijet se činio prekrasnim mjestom - napisala je Porzikova i dodala da je prenijela na svojem profilu na Instagramu samo prve fotografije koje je vidjela te svima preporučila da odu na Twitter i pogledaju ostale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:01