SOČNI MEMOARI

Bivša javno razotkrila sve afere Bidenova sina: ‘Bio je s prostitutkama, ali to nije najgore. Smrznula sam se!‘

Opisala je trenutak u kojem je shvatila da joj se ‘život zauvijek promijenio‘

Hunter Biden

 Rmbi/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Rmbi/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Bivša supruga Huntera Bidena, sina američkog predsjednika Joea Bidena, prepričala je trenutak u kojem je otkrila da joj je suprug nevjeran. Također je otkrila kako je postala sumnjičava u vezi njegove kasnije afere sa šogoricom Hallie Biden, a sve detalje objavila je u svojim bombastičnim novim memoarima u kojima se detaljno opisuje raspad njihova 24-godišnjeg braka.

Kathleen Buhle, koja je bila u braku s predsjednikovim sinom od 1993. do 2017., u svojoj knjizi "If We Break: A Memoir of Marriage, Addiction, and Healing" dijeli nove detalje o suprugovim aferama, ali i borbama s ovisnošću.

52-godišnja majka opisuje kako je 4. srpnja 2014. shvatila da joj se 'život zauvijek promijenio'. U to je vrijeme Hunter (52) bio u Meksiku, a Kathleenina obitelj došla je kod njih u posjetu.

Kathleenin brat Michael gledao je fotografije njezina putovanja iz pariškog luksuznog hotela Four Seasons na Hunterovom iPadu, kada je iznenada naletio na fotografiju žene u sličnoj sobi, a koja je na sebi imala hotelski kućni ogrtač.

"Smrznula sam se. Što sam to upravo vidjela? Rekla sam: 'Vraćam se odmah', pritisnula taj iPad na prsa i otišla u spavaću sobu u stražnjem dijelu kuće. Na fotografiji je bila žena koja je stajala na kamenom balkonu hotelske sobe nalik onoj našoj u Parizu, te je bila odjevena u bijeli ogrtač Four Seasonsa. Bila je mlada i lijepa, maskara joj se razmrljala na očima. Fotografija je bila malo mutna, ali je imala srcoliko lice, crvene usne i tamnu kosu", ispričala je Kathleen i rekla da ju je sljedeća fotografija jako pogodila.

"Hunter. Moj Hunter. Moj partner. Moja ljubav. Sjedi u istom ogrtaču pogleda usmjerenog prema dolje i naizgled nesvjestan toga da ga se fotografira", prisjetila se.

Iako se o Hunterovom zamršenom ljubavnom životu i skandaloznim aferama u posljednjih nekoliko godina doznalo i one više nisu bile tajna, Kathleen priznaje da je od svih 'njezinih strahova' njegova nevjera bila 'ta jedna stvar o kojoj se tada nikada nije brinula'.

"U naše 22 zajedničke godine nikad nisam dovela u pitanje njegovu vjernost na koju mi se zavjetovao", dodala je.

U memoarima piše da su ona i bivši suprug odsjeli u hotelu Four Seasons u Parizu u lipnju, tjednima nakon što je on tamo sam otputovao na poslovni put. Otkrila je da je 'jedina druga osoba' kojoj je rekla za sporne fotografije bila Hallie, koja je bila udana za Hunterova brata Beaua.

"Hallie i ja smo pronašle zajednički jezik kao Bidenove snahe, majke i trkačice, a zbog Beauove bolesti vidjela sam njezinu snagu, predanost i odanost. Ali kad sam joj rekla za fotografije, nikad neću zaboraviti njezin odgovor: 'Ako ga ostaviš, Kathleen, on će naći nekog drugog, a onda ćeš morati živjeti s tim'", prepričala je Kathleen.

Kad je supruga suočila s činjenicom da zna za njegovu nevjeru, Hunter je tvrdio da se to dogodilo 'samo pet puta' i to 'samo s prostitutkama u inozemstvu kada bi popio'.

"Znam što si radio u Parizu. Znam da si bio s drugom ženom. Vidjela sam fotografije na tvom iPadu. On joj je odgovorio: 'Volim te, Kathleen. Obećavam ti, volim te.' Ne možeš mi više ništa obećati, Huntere, jer ti više ne vjerujem. Ne znam hoću li ti ikada više moći vjerovati, odgovorila sam mu. Rekao mi je: 'Nisam se seksao s tom ženom s fotografije. Obećajem. Upoznao sam je u jednom klubu. Bio sam pijan... Zezali smo se, ali nismo se seksali'", piše u knjizi.

Kad je bivša supruga zahtijevala da joj kaže 'sva imena' s kojima je spavao, Hunter je konačno priznao svoje prethodne afere. "Dogodilo se to pet puta. Sve su bile prostitutke i sve su bile izvan zemlje. Prvi put se dogodio u Španjolskoj. Poslovni prijatelj poslao mi je maserku u sobu i ispostavilo se da je ona prostitutka. Nisam bio trijezan, dogodilo se", rekao je Hunter.

"Sljedeća je bila prostitutka u Meksiku ili možda Kini, ili Argentini ili Italiji. Ne mogu se ni sjetiti. Mogla sam čuti apsurdnost njegovih priča, ali nisam ga otišla. Prema njegovim riječima, to su bile samo fizičke nevjere, bez emocija. Varao me samo kad je putovao izvan zemlje. Varao me samo kad je pio. No mučilo me još jedno pitanje zbog kojeg me cijelo tijelo boljelo. Je li me i dalje volio? To je bila oštra neizvjesnost koja me mučila, duboko u duši. Pitanje koje nikada nisam mogla postaviti", piše Kathleen, koja je podnijela službeni zahtjev za razvodom u prosincu 2016. godine.

Otkrila je da su bili razdvojeni od listopada 2015., otprilike pet mjeseci nakon što je njegov brat Beau umro od raka mozga. No, negdje između njihova razlaza i podnošenja zahtjeva za razvodom braka, Hunter se upustio u aferu s bratovom udovicom Hallie.

Kathleen dalje piše da je za tu vezu saznala tek u studenom 2016., kada joj je kći Finnegan priopćila tu vijest. Međutim, u knjizi navodi da je već ranije sumnjala u njihovu aferu. Ona i Hallie bile su bliske prijateljice te je bila uz šogoricu dok je prolazila kroz Beauovu bolest.

"Bez obzira na to što bi odjenula, Hallie je uvijek izgledala sjajno", navodi u knjizi, opisujući je u jednom poglavlju kao 'iritantno lijepu'. No, nakon Beauova pogreba 'Hunter je većinu vremena počeo provoditi u Hallienoj kući', navodi u knjizi.

"Bio je trijezan i bistar, a opet se prema meni ponašao kao da mu smetam. Kad bih ga nazvala dok je bio kod Hallie, odgovorio bi mi na poziv, ali se činio kao da je mislima daleko. Rekao bi mi da mu je dužnost brinuti se o Hallie i njezinoj djeci, jer kad je njegova majka umrla, njegova teta Val se doselila i pomogla odgojiti njega i Beaua. Čudno je to bilo, stvarno su se činili kao... obitelj. Krivnja se nadvila nad moj bijes kao da ga želi slomiti", piše Kathleen.

Njihov se brak počeo raspadati kad je Hunter odletio u Los Angeles kako bi radio s 'trenerom na svom otriježnjenju'.

image

Hunter Biden

Rmbi/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Rmbi/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Kad sam nazvala Hallie da je pitam o tome, čula sam ogorčenje u njezinu glasu. Rekla mi je da je već razgovarala s Hunterom u LA-u i da je izgledao dobro. Po prvi put mi se činilo da je uistinu umorna. Uskoro mi je prestala odgovarati", piše Kathleen i nastavlja: "U jednoj od mojih posljednjih poruka koje sam joj poslala napisala sam da ne razumijem što se događa i da se osjećam kao da sam zbog nečega kažnjena. Nije mi se povratno javila."

"Hunter i Hallie nastavili su provoditi većinu tog ljeta zajedno i cijela je stvar djelovala nadrealno. Otišli su na odmor u Hamptons i odsjeli u našoj kući na jezeru kad mene nije bilo", nastavlja.

Nakon što je konačno dobila dokaz njihove afere koji su joj otkrila djeca, a koja su na njegovom iPhoneu pronašla poruke koje su razmjenjivali, uzela je mobitel i otkrila niz drugih poruka upućenih raznim drugim ženama.

"Sjedila sam u kuhinji s Hunterovim telefonom u rukama i pronašla puno više od te njegove afere. Iako sam se osjećala kao da gubim razum, on je živio čudnim novim životom koji uopće nisam mogla prepoznati.

Poruke su bile pune psovki i eksplicitnih seksualnih referenci. Ponekad je bio zločest, a onda na čudan način nježan, i tako je razgovarao s desecima žena - za nijednu od njih nikad prije nisam čula. Koliko je već dugo spavao s Hallie dok je sa mnom odlazio kod terapeuta i razgovarao o izlječenju i spašavanju našeg braka?", pita se bivša supruga.

Priznala je i da joj je godilo biti snahom Joea Bidena jer je takav život donosio brojne povlastice. Zbog toga je još u 1990-ima mogla kupiti svoju prvu kuću u Delawareu za 310 tisuća dolara. Međutim, odluku o preseljenju opisuje kao trenutak kada je 'izgubila kontrolu nad svojim životom', jer se nadala da će se vratiti u Chicago kako bi bili bliže vlastitoj obitelji.

"Odjednom sam osjetila da nemam izbora", piše ona i zaključuje: "Pitam se je li naš život bio previše miran za Huntera. Možda mu je trebalo više. I Joe i Beau su doživjeli uspjeh na vrlo javan način... Pitam se je li taj njihov uspjeh utjecao na sve."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:28