OSUĐEN JE

Bivša dječja zvijezda dobila doživotni zatvor zbog brutalnog ubojstva majke: ‘Htio je ubiti čak i premijera‘

Psihijatrijski izvještaji pokazuju da je glumac prije ubojstva prolazio kroz ‘intenzivno razdoblje kliničke depresije‘

Ryan Grantham

 Screenshot YouTube

Bivša dječja zvijezda Ryan Grantham osuđen je na doživotni zatvor jer je ubio svoju majku 2020. godine, piše EW.

Glumac iz "Gregovog dnevnika" i "Riverdalea" osuđen je u utorak na Vrhovnom sudu i neće imati pravo na uvjetni otpust 14 godina, navodi CBC. Granthamova kazna bila je očekivana, s obzirom na to da je priznao krivnju za ubojstvo drugog stupnja, što u Kanadi automatski podrazumijeva doživotnu kaznu. Međutim, nije poznato koliko će morati čekati da podnese zahtjev za uvjetni otpust.

Naime, tužitelji su na saslušanju u lipnju rekli da je 24-godišnji Grantham 31. ožujka 2020. upucao svoju 64-godišnju majku Barbaru Waite u potiljak dok je svirala klavir. Sud je navodno saznao da je Grantham uvježbavao ubojstvo i snimao videozapise, uključujući i onaj u kojem je priznao ubojstvo i pokazao tijelo svoje majke.

Grantham je sljedeći dan navodno napunio svoj automobil s tri pištolja, streljivom, desetak Molotovljevih koktela, potrepštinama za kampiranje i uputama do kuće kanadskog premijera Justina Trudeaua, s navodnom namjerom da ga ubije. Međutim, umjesto toga predao se policiji u Vancouveru.

Prilikom izricanja presude ovog tjedna, CBC izvještava da je sutkinja Kathleen Ker smatrala "spasonosnim" to što je Grantham odlučio odustati od svog ubojitog pohoda. Također je primijetila "potresne" učinke zločina, što je vidljivo iz izjava glumčeve sestre o utjecaju na žrtve.

Prema izvješću CBC-ja u lipnju, psihijatrijski izvještaji pokazuju da je Grantham prije ubojstva prolazio kroz "intenzivno razdoblje kliničke depresije", s "nagonima da počini nasilje i ubije se". Grantham je navodno odlučio ubiti svoju majku, koja se u to vrijeme borila s rakom, "kako bi je poštedio da vidi nasilje koje je namjeravao počiniti".

Ker je u utorak rekla da glumčeve mentalne probleme smatra olakotnom okolnošću u ubojstvu. Također je napomenula da Grantham trenutno prima psihijatrijsku pomoć u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:50