RAZUZDAN ŽIVOT

‘Bila sam serijska preljubnica. U memoarima otkrivam sve o seksu, ljubomori... Ima toga više nego što možete zamisliti!‘

Glumica u svojim memoarima priča o ‘gotovo patološkoj nevjeri‘ tijekom braka, te vezi s heroinskim ovisnikom Kiedisom

Ione Skye i John Cusack u ‘Say Anything‘ iz 1989.

 -/Everett/Profimedia/-/everett/profimedia

Glumica Ione Skye sprema se, bez imalo zadrške, ispričati sve detalje o svome razuzdanom životu i ljubavnicima iz svijeta rock‘n‘rolla u memoarima koji će uskoro biti objavljeni. To uključuje i priču o njenoj "gotovo patolološkoj nevjeri" tijekom braka s Ad Rockom iz Beastie Boysa, te vezi s tada o heroinu ovisnom Anthonyju Kiedisu, kad je njoj bilo 16, a njemu 24 godine.

Skye, koja se proslavila ulogom u filmu "Say Anithing" (Reci bilo što) iz 1989., gdje je glumila uz Johna Cusacka, trenutno je u potrazi za izdavačima za svoje memoare pod imenom "Say Everything". Danas je 52-godišnja glumica majka dvoje djece, a u knjizi će pisati kako je bila uvučena u "potragu za seksom i serijski preljub" tijekom svog prvog braka, s Adamom Horovitzom iz Beastie Boysa, a u najavi obećava i da će biti "više slavnih osoba s kojima je spavala, no što se može i zamisliti".

U pismu upućenom izdavačima, Skye napominje da je bila problematična tinejdžerica, baš kao i druga "oštećena razvodom i nezadovoljna" djeca njezine generacije, te da će pisati o svojoj potresnoj priči s ocem, pjevačem Donovanom iz 1960-ih, koji je na nju gledao kao na "pogrešku" i nazivao ju je samo "djevojkom".

image

Ione Skye

Nicholas Hunt/Getty Images/Profimedia/Nicholas Hunt/getty Images/profimedia

Skye je imala samo 15 godina kad je debitirala u Hollywoodu u kultnom trileru "River‘s Edge" uz Keanua Reevesa, i tek 16 kad je iskusila "toksičnu ljubav" s frontmenom Red Hot Chilli Peppersa, Kiedisom koji je bio stariji osam godina od nje i u to vrijeme ovisan o heroinu. I sam 60-godišnji Kiedis, koji je danas potpuno trijezan i čist po pitanju droga, rekao je da ga je ovisnost umalo stajala života.

"Bila sam potpuno nevina... Nisam znala što me snašlo. Anthony je bio osam godina stariji od mene. Bio je moj prvi dečko glazbenik i bio je divlji. To je trajalo dvije godine", ispričala je prošle godine Skye za Sydney Morning Herald. U pismu izdavačima nadalje stoji kako je "napuštanje Kiedisa zbog svoje velike ljubavi Adama Horovitza bio čin vlastitog spašavanja". No, brak s Horovitzom, kad su joj bile 22 godine, završio je zbog njezinih gotovo patoloških preljuba.

"Krećući se uvijek od jedne velike ljubavi do sljedeće s puno usputnih veza između, Ione je imala mučan osjećaj da postoji nešto jače od feminizma 1990-ih što je tjera na potragu za seksom i serijsko varanje", najavljuje.

Skye se udala za Horovizta 1991., a par je predao papire za razvod 1999., objavivši kako su već neko vrijeme razdvojeni.

"Bio je prijatelj mog brata i vjenčali smo se kad mi je bila 21 godina. Bili smo ludo zaljubljeni, ali i premladi. Nije potrajalo", ispričala je glumica. U podcastu "Weider Together" kojeg vodi sa sadašnjim suprugom, australskim glazbenikom Benom Leejem, Skye je govorila o svom bratu Donovanu Leitchu, koji se ljutio na nju zbog "djevojaka" s kojima se družila tijekom braka s Horovitzom.

image

Donavan Leitch i Ione Skye

©2006 Kathy Hutchins/Hutchins/Newscom/Profimedia/©2006 Kathy Hutchins/hutchins/newscom/profimedia

Glumica će također pisati o ocu, folk pjevaču Donovanu, koji joj je nedostajao tijekom odrastanja, a koji se, prema upućenima, njoj potpisivao s "Tvoj odsutni tata". Njezina majka, glumica Enid Karl, i stariji brat glumac "protjerani" su u Kaliforniju, gdje je Skye odrastala družeći se s ostalom "nepoželjnom djecom" u kanjonima Los Angelesa.

Glumica ima dvije kćeri, 21-godišnju Kate, koju je dobila s dizajnerom interijera Davidom Nettom, i 15-godišnju Goldie, čiji je otac Lee, njezin sadašnji suprug s kojim je u braku posljednjih 14 godina. Par živi na relaciji Sydney - Los Angeles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:52