DODJELA NAGRADA

Beyonce i Billie Eilish nastupit će na ovogodišnjim Oscarima: ‘Životni snovi se ipak ostvaruju‘

Beyonce će izvesti pjesmu ‘Be Alive‘ iz soundtracka filma ‘King Richard‘, a Billie ‘No Time to Die‘ s bratom Finneasom

Billie Eilish i Beyonce

 AFP

Glazbene superzvijezde Beyoncé i Billie Eilish borit će se za zlatni kipić s drugim izvođačima na 94. dodjeli Oscara, u kategoriji za najbolju originalnu pjesmu, a također će nastupiti na najvažnijoj filmskoj dodjeli nagrada.

Beyonce će izvesti pjesmu "Be Alive" iz soundtracka filma "King Richard" o teniskim legendama Venus i Sereni Williams te njihovom kontroverznom ocu, treneru Richardu, a održat će se putem satelita s teniskog terena u Comptonu.

Billie Eilish i njezin brat Finneas otpjevat će svoju pjesmu "No Time to Die" iz istoimenog filma o Jamesu Bondu.

Billie je ovog utorka objavila na Instagramu: "Hvala puno Akademiji na ovoj nominaciji!! Bio je apsolutni san napisati pjesmu za film o Jamesu Bondu i velika mi je čast što je nominirana. Vrhunsko životno iskustvo. HVALA VAM!"

Zatim se uključila u zajedničku objavu s Finneasom u kojoj su napisali: "Riječi ne mogu opisati koliko smo počašćeni i uzbuđeni što smo nominirani za Oscara s našom pjesmom 'No Time To Die.' Bio nam je životni san napisati temu o Bondu, a za koji nismo mislili da će se ikada ostvariti."

Ostali nominirani u istoj kategoriji uključuju Rebu McEntire s "Somehow You Do" iz Four Good Days i Sebastiana Yatra s "Dos Oruguitas" iz Encanta. Van Morrison, koji je napisao i otpjevao nominiranu pjesmu "Down to Joy" iz Belfasta, neće doći na dodjelu Oscara zbog svog rasporeda turneja.

Akademija je nedavno otkrila prvih šest voditelja Oscara 2022.: Lady Gagu, Zoë Kravitz, Kevina Costnera, Rosie Perez, Chrisa Rocka i prošlogodišnju dobitnicu Oscara za najbolju sporednu glumicu, Yuh-Jung Youn, a ove godine, dodjela se vraća u Dolby Theatre u Hollywood & Highland Centar, nakon što se lani zbog pandemije održala na Union Stationu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:26