FINANCIJSKI PAD

Bernie Ecclestone (92) priznao krivnju, ostaje bez čak 756 milijuna eura!

Na sud je Bernie Ecclestone došao u pratnji svoje treće supruge Fabiane Flosi

Bernie Ecclestone

 Lucy North/Pa Images/Profimedia/Lucy North/pa Images/profimedia

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone (92) priznao je krivnju na sudu u Londonu za financijsku prevaru, donosi Sky News. Ecclestone je priznao da vlastima nije prijavio više od 463 milijuna eura koje je imao na računu jedne zaklade u Singapuru, a ranije je te optužbe odbacio.

Na sud je došao u pratnji svoje treće supruge Fabiane Flosi, a na sebi je imao tamnosivo odijelo.

Tužitelji su tvrdili da je 2015. namjerno zavarao istražitelje i rekao da je osnovao samo jednu zakladu, i to u korist svoje tri kćeri - Debore, Tamare i Petre. Kada su ga upitali ima li još koju zakladu ‘unutar ili izvan Velike Britanije‘, odgovorio je da nema.

image

Bernie Ecclestone

Henry Nicholls/Afp/Profimedia/Henry Nicholls/afp/profimedia

"Znao je da je njegov odgovor neistinit i da nas zavarava", rekao je tužitelj.

Sud je čuo da je Ecclestone uštedio oko 100.000 funti na honorarima privođenjem istrage kraju, ali tužitelj Richard Wright je rekao: "Moglo bi se reći da nije bilo ušteda jer je otkrivanje laži dovelo do značajnih izdataka za pravne troškove."

Clare Montgomery, koja brani Ecclestonea, rekla je da on "gorko žali" zbog događaja koji su doveli do njegovog kaznenog progona.

"Gospodinu Ecclestoneu nije bila namjera izbjeći plaćanje poreza. Uvijek je bio spreman platiti porez koji je trebao platiti", izjavila je i dodala da je njegov odgovor bio "impulzivan propust u prosuđivanju" i da je on sada "krhkog zdravlja", a postupak uzrokuje "neizmjeran stres njemu i onima koji ga vole".

Ecclestone je u građanskoj nagodbi pristao vratiti 652,6 milijuna funti (oko 756 milijuna eura) poreznoj i carinskoj upravi, rečeno je sudu. Tim će iznosom biti pokriveni porez, zatezne kamate i kazne za porezno razdoblje od 1994. do 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:47