23 GODINE KASNIJE

Bear Grylls vodio tajnu ekspediciju na Everest: Želi pronaći tijelo šogora Pippe Middleton koji je nestao 1999.

- Stvarno smo se trudili. Imali smo najbolju ekipu na svijetu, rekao je Grylls

Pippa Middleton, James Matthews i Bear Grylls

 Profimedia/

Avanturist poznat po preživljavanju u ekstremnim uvjetima Bear Grylls predvodio je tajnu ekspediciju na Mount Everest s ciljem pronalaska tijela šogora Pippe Middleton, koji je poginuo u nesreći na planinarenju nekoliko sati nakon što je postao najmlađi Britanac koji je osvojio najviši vrh svijeta.

Grylls, koji princezu od Walesa ubraja među svoje prijatelje, vodio je ekspediciju na Mount Everest ranije ove godine kako bi pokušao pronaći tijelo Michaela Matthewsa. On je preminuo u dobi od 22 godine u nesreći na planinarenju 1999. nakon što je slijedio primjer svog prijatelja Gryllsa, koji je dosegao vrh Everesta godinu prije u dobi od 23 godine.

image

Bear Grylls

P05/Zuma Press/Profimedia/P05/zuma Press/profimedia

On je bio brat supruga Pippe Middleton, Jamesa Matthewsa, vozača utrka koji je postao upravitelj hedge fondova. On i njegov brat Spencer Matthews su Gryllsovi prijatelji.

image

Pippa Middleton i James Matthews

I-images/Zuma Press/Profimedia/I-images/zuma Press/profimedia

"Zapravo smo imali ekspediciju na Everestu kako bismo pokušali izvući tijelo brata našeg dobrog prijatelja, koji se popeo tamo godinu dana nakon mene, ali nikada nije pronađen. Stvarno smo se trudili. Imali smo najbolju ekipu na svijetu", rekao je Grylls.

Obitelj Matthews očajnički želi pronaći tijelo nestalog.

"Imali smo tim od, otprilike, 10 Nepalaca i neke druge nevjerojatne zapadnjačke penjače. Uspjeli smo izvući jedno tijelo, no to nije bio Michael već nepalski penjač", dodao je.

U ožujku ove godine Spencer Matthews navodno je bio u ranoj fazi snimanja dokumentarca o posljednjim danima svog pokojnog brata, prenosi Daily Mail. Imao je potporu roditelja i brata Jamesa, koji je oženjen sestrom vojvotikinje od Walesa, za stvaranje ‘emotivnog‘ projekta u kojemu je Spencer trebao posjetiti bratovo posljednje počivalište. Britanski The Sun izvijestio je da je Spencer namjeravao bratovo tijelo dovesti kući.

"Spencerov dokumentarac o Michaelu i njegovim posljednjim danima je u vrlo ranoj fazi i Disney+ je pokazao interes. Iako obitelj Matthews nikada nije uspjela vratiti Michaelovo tijelo, postoji vodič koji vjeruje da znaju gdje se nalazi njegovo posljednje počivalište. To je iznimno emotivan projekt i bit će vrlo uznemirujuće putovanje iz mnogo razloga, ali Spencer je jako strastven oko toga da se upusti u njega, ako uspije", rekao je izvor, prenosi Daily Mail.

Iskusni alpinist Matthews prije tragične smrti na Everestu osvojio je Pirineje, švicarske Alpe i Kilimandžaro, a navodi se da je on 162 osoba koja je izgubila život na Everestu. Njegovo tijelo nikada nije pronađeno i njegova obitelj nikada nije saznala što mu se točno dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:51