PROMETNA NESREĆA

Basist kultnog britanskog sastava (66) poginuo u sudaru s pet automobila

Glazbenik Derek McIntyre proslavio se kao dio funk i acid jazz sastava zajedno s pjevačem Jayem Kayem

Preminuo Derrick McIntyre, Jamiroquai

 X/

Basist Jamiroquaija Derek McIntyre poginuo je u prometnoj nesreći u dobi od 66 godina, objavila je njegova obitelj u priopćenju u petak, prenosi Daily Mail.

Glazbenik, koji se proslavio kao dio funk i acid jazz sastava zajedno s pjevačem Jayem Kayem, preminuo je 2. veljače nakon sudara s pet automobila u Busheyu, Hertfordshireu.

Njegova obitelj rekla je policiji Hertfordshirea: ‘Naš tata, Derrick McIntyre, bio je ponosan tata, suprug, brat, sin, ujak, djed i prijatelj. Imao je strast prema glazbi, svirao je bas gitaru veći dio svog života i blagoslivljao pjesme svojom groovy basom Jamiroquai, Royja Ayersa, Beverley Knight i mnoge druge. Tata je bio veliki čovjek koji je utjecao na mnoge koji su došli u kontakt s njim, nadahnjujući ih i ohrabrujući kad god je mogao. Niti jedna količina riječi ne može sažeti koliko je naš tata bio poseban za sve nas – ne samo kad su u pitanju naši pojedinačni odnosi, već i u cjelini. Zauvijek će nam nedostajati njegova ljubav, humor i prisutnost i nastavit ćemo širiti njegovu svjetlost. Do ponovnog susreta.‘

Policija Hertfordshirea potvrdila je njegovu smrt i rekla da traži više informacija. "Derrick McIntyre, star 66 godina, koji je živio u Watfordu, sudjelovao je u sudaru 2. veljače ujutro i nažalost preminuo na mjestu nesreće. Naši službenici nastavljaju s utvrđivanjem svih okolnosti ovog događaja, te i dalje molimo za informacije. Ako ste se vozili u tom području i vidjeli što se dogodilo ili imate bilo kakvu snimku kamere koja bi mogla pomoći našoj istrazi, kontaktirajte nas", poručili su iz policije.

Derrick se poznatom bendu pridružio 1994. i počeo raditi na njihovom drugom albumu ‘The Return of the Space Cowboy‘, koji je dosegao drugo mjesto na ljestvicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:14