PRESTIGAO KRALJA

Barry Manilow oborio je slavni rekord Elvisa Presleyja: ‘Volim nagrade, ali ne bih ovdje bio bez vas...‘

Danas 80-godišnji pjevač, ikona je 70-ih čija se karijera proteže se desetljećima i za njega su brojni hitovi

Barry Manilow (desno) 

 Ethan Miller/Getty Images/Profimedia/Ethan Miller/getty Images/profimedia

Barry Manilow upravo je prestigao samog kralja - Elvisa Presleyja, po broju nastupa u Westgate Las Vegas Resort & Casinu, donosi portal WBUR. Bila je to teško dostižna brojka, iako je Elvis umro s 42 godine, a Manilowu ima 80. No karijera ove ikone 70-ih proteže se desetljećima i za njega su brojni hitovi koji su zauzimali vrhove ljestvica, a i dalje su popularni.

S pjesmama kao što su "Mandy" i "Copacabana, Manilowov glatki vokal i opuštene melodije, analizira WBUR, doveli su do desetaka milijuna prodanih ploča, iznjedrili obrade čak i one od animiranih hit junaka "Malaca" te učvrstili njegov status među najpopularnijim američkim izvođačima.

image

Elvis Presley

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Počevši od 1969., Presley je započeo vlastitu rezidenciju u Westgateu, tada nazvanom International Hotel. Do 1976. godine, američka ikona održala je 636 koncerata, prije svoje prerane smrti sljedeće godine. Manilow je pak prošlog vikenda imao svoj 637. koncert, oborivši rekord kroz niz nastupa u korist brojnih dobrotvornih organizacija, uključujući Dječji centar Barbara Sinatra i Victoria‘s Voice.

"Stvarno se sve vrti oko vas. Znate da volim nagrade i sve što ide uz to, ali ne bih bio ovdje da nije bilo vas. Hvala vam što ste došli večeras i kroz sve godine.", govori svaki put Manilow za svojih koncerata u Las Vegasu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:09