SEKSI IGRE NA PLAŽI

Atletičarka hrvatskih korijena plijeni pažnju medija: ‘Oni su najljepši sportski par Australije‘

Atletsku karijeru talentrane sportašice prije devet godina prekinula je užasna dijagnoza tumora na mozgu, a sada uživa u novoj ljubavi
Amy Pejkovic na Balmoral Beachu 2017.
 
 Mega/The Mega Agency/Profimedia

Amy Pejkovic, 28-godišnja australska ljepotica hrvatskih korijena i vrlo talentirana sportašica, čiju atletsku karijeru je prije devet godina prekinula užasna dijagnoza tumora na mozgu, uživa u novoj ljubavi.

image
Instagram

Iako je u vezi sa zvijezdom australskog nogometa i igrača kluba Essendon 31-godišnjim Davidom Zaharakisem još od rujna prošle godine par je u početku tajio od javnosti svoju vezu, no sada Amy sve češće objavljuje zajedničke fotografije na svom Instagram profilu, a o njima redovito pišu i svjetski mediji poput Daily Maila.

image
Amy Pejkovic s dečkom
Instagram

Po mnogima najljepši sportski par Australije trenutno se u zaljevu Byron, a jednu od opuštenih fotografija s plaže, na kojoj Amy leži na trbuhu, a na donji dio njezinih leđa se udobno smjestio Zaharakis i promatra valove u daljini, sportašica je podijelila sa svojim pratiteljima na Instagramu.

image
Amy Pejković
Instagram

No i iz drugih njezinih fotografija vidi se da uživa u životu punim plućima, što i nije neobično kada s 19 godina doživite takav šok kakav je ona doživjela. Perspektivna sportašica, koja se natjecala u skoku u vis i troskoku, bila i odlična trkačica, a njezin atraktivni izgled nije promaknuo ni modnim agencijama, no onda se počela osjećati loše. Imala je užasne glavobolje i povraćala, no liječnici su čak dva puta pogrešno dijagnosticirali njezine tegobe.

image
Amy Pejkovic na plaži 2019.
Khapgg/Mega/The Mega Agency/Profimedia

No nakon što su je napokon poslali na snimanje glave, snimka je otkrila strahotu koja je u njezinoj glavi rasla čak deset godina. U tom trenutku Amy je bila predana svom cilju - ući u australski atletski tim za Olimpijske igre u Londonu 2012 i bila je na dobrom putu da svoj san ostvari jer se već se kvalificirala na Svjetsko juniorskom prvenstvu u Barceloni.

- Nikad nisam bila tako slomljena. Nije mi više bilo važno hoću li biti na Olimpijskim igrama i hoću li se baviti manekenstvom. Jedino je važno bilo hoću li preživjeti kako bih nastavila raditi stvari koje volim, a mislila sam da ću umrijeti, da je gotovo - ispričala je poslije Amy, manekenka i sportašica.

image
Instagram

Operacija je uspješno izvedena, no nakon svega pred ovom 179 centimetara visokom sportašicom bio je dug put oporavka. Zato su joj promakle i Olimpijske igre 2016., no borbena kakva je nije željela odustati od svoje ljubavi - sporta.

image
Amy Pejkovic
Nathan Atkins/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Polako se vratila treninzima i formi, oporavila od posljedica liječenja, vratila i natjecanjima na nacionalnom nivou, no tu su je u jednom trenutku spriječile one standardne sportske ozlijede poput ozlijede koljena. Prošle godine je izjavljivala kako trenira i želi se kvalificirati za Olimpijske igre u Tokiju. I dalje trenira i radi kao model, a trčanje ne propušta ni sada na odmoru s Davidom Zaharakisem s kojim je vezu prvotno započela na daljinu jer je Amy iz Sydneyja, dok David živi u Melbourneu. Da su stvari postale ozbiljne između njih dvoje, postalo je jasno kada je 8.ožujka objavila njihovu prvu zajedničku fotografiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:07