ZASTRAŠUJUĆE

Ashtonu Kutcheru dijagnosticirana autoimuna bolest: ‘Nisam mogao vidjeti, čuti ni hodati. Sretan sam što sam uopće živ‘

Glumac se otvorio po pitanju svoje dijagnoze poznatom pustolovu Bear Gryllsu u njegovoj emisiji

Ashton Kutcher

 Robin L Marshall/Afp

Slavni glumac Ashton Kutcher ispričao je kako zbog svoje autoimune bolesti nije mogao vidjeti, čuti ni hodati.

Glumac se otvorio po pitanju svoje dijagnoze poznatom pustolovu Bear Gryllsu u njegovoj emisiji ‘Running Wild with Bear Grylls: The Challenge.‘

- Prije dvije godine imao sam čudak i rijedak oblik vaskulitisa koji mi je pokvario vid, poremetio sluh i ravnotežu, govori Kutcher u snimci.

- Trebalo mi je oko godinu dana da sve to ponovno izgradim. Ne cijeniš to stvarno dok ne nestane, dok ne kažeš: ‘Ne znam hoću li ikada više moći vidjeti. Ne znam hoću li opet moći čuti, ne znam hoću li opet moći hodati.‘ Sretan sam što sam živ, nastavio je glumac.

Nakon što je snimka postala viralna, Kutcher se oglasio na Twitteru kako bi pojasnio situaciju i dao novosti o svom zdravstvenom stanju.

- Prije nego što se pojavi hrpa glasina, da, imao sam rijetku epizodu vaskulitisa prije tri godine. Odmah nakon toga imao sam neke probleme sa sluhom, vidom, ravnotežom. Potpuno sam se oporavio. Sve je dobro, utješno je napisao na svom Twitter profilu.

Prema klinici Mayo, vaskulitis je upala krvnih žila koja može uzrokovati zadebljanje stijenki krvnih žila, što smanjuje širinu prolaza krvi kroz krvne žile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:06