NE ŽELI ZAGAĐIVATI

Angelina Jolie ima novu biznis ideju, od smeća će proizvoditi odjeću: ‘ Pripremam revoluciju‘

U Atelier Jolie glumica će okupiti najpoznatije krojače svijeta s kojima želi od tkanina s otpada stvoriti novu modnu liniju

Angelina Jolie

 Oliver Contreras/Upi/Profimedia/Oliver Contreras/upi/profimedia

Filmska zvijezda, majka, posebna izaslanica Ujedinjenih naroda i pokroviteljica nekoliko važnih humanitarnih organizacija, Angelina Jolie sada ulazi i u svijet mode.

image

Angelina Jolie

Tracy Moreno-king/Ferrari/Profimedia/Tracy Moreno-king/ferrari/profimedia

Uzbudljivu vijest za fanove otkrila je na svom Instagram profilu i novoj web stranici svog modnog brenda, Atelier Jolie. Ovaj novi projekt koji je najavila ima za cilj donijeti pozitivne promjene za okoliš. S obzirom na to da je tekstilna industrija jedan od najvećih zagađivača našeg okoliša, glumica je odlučila koristiti svoj utjecaj kako bi se pridružila borbi protiv tog problema.

- Danas pokrećem nešto novo - kolektiv u kojem svatko može stvarati... Atelier Jolie mjesto je za suradnju kreativnih ljudi s vještom i raznolikom obitelji stručnih krojača, proizvođači i zanatlija iz cijelog svijeta. Proizlazi iz moje zahvalnosti i dubokog poštovanja prema mnogim krojačima i proizvođačima s kojima sam radila tijekom godina, želje da iskoristim visokokvalitetni vintage materijal i materijal koji je već dostupan, a također i da budem dio pokreta za poticanje samoizražavanja, objavila je Jolie na svom Instagram profilu.

Atelier Jolie će se istaknuti po svom održivom pristupu modnom dizajnu. Glumica će koristiti deadstock tkanine i vintage materijale koji bi inače završili na odlagalištima otpada. Time želi smanjiti količinu otpada i dati novi život tim materijalima kroz nove modne kreacije. Njezin brend će tako, nada se, pokazati da je moguće biti modno osviješten i istovremeno brinuti o okolišu.

Već su primjetni tragovi ove angažiranosti u glumičinom stilu odijevanja tijekom posljednjih mjeseci. Primjerice, prilikom nedavnog posjeta Bijeloj kući, nosila je vintage Chanel odijelo, dok su njene kćeri također odabrale haljine koje je prethodno nosila njihova slavna majka za svoje pojavljivanje na crvenom tepihu. To su samo mali znakovi da glumica, koja je dugogodišnja ikona stila, sada usmjerava svoju pažnju prema održivoj modi.

image

Angelina Jolie

Oliver Contreras/Upi/Profimedia/Oliver Contreras/upi/profimedia

Obožavatelji su oduševljeni novim smjerom u karijeri glumice i njenim aktivizmom za zaštitu okoliša. Atelier Jolie predstavlja spoj stila, elegancije i održivosti, pružajući inspiraciju drugima da se također angažiraju u borbi protiv negativnih utjecaja mode na naš planet. Njezin novi projekt obećava donijeti revoluciju u modnoj industriji i postaviti nove standarde kada je u pitanju odgovornost prema okolišu.

Nije jasno kada će projekt zaživjeti, no Jolie je natuknula da će se to dogoditi na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:07